Un preot a efectuat greșit slujbele de botez timp de 20 de ani

Un preot catolic din Phoenix, Arizona, a demisionat din funcția de paroh după ce s-a descoperit că în toată cariera sa de aproape 20 de ani a efectuat în mod greșit slujbele de botez. Astfel, toți copiii botezați de el, trebuie să treacă din nou prin ceremonialul botezului.

Episcopul Thomas Olmsted a confirmat demisia părintelui Andres Argano care a botezat greșit bebelușii până acum, potrivit presei internaționale.

În timpul ceremoniei, Argano folosea cuvintele Vă botezăm în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh', formula incorectă în procesul de botez. Problema este cea a folosirii persoanei a întâi la plural a verbului a boteza', deoarece nu comunitatea de preoți este cea care botează, ci Hristos. Așadar, părintele Argan ar fi trebuit să spună – Te botez în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh'.

Citește și: Motivele pentru care doi preoți din Suceava au refuzat să boteze un nou-născut

Nu cred că părintele Andres a intenționat să șe facă rău credincioșilor sau să-i priveze de harul botezului și al celor sfinte. Dacă se folosesc cuvinte greșite în ritual, botezul devine invalid, așadar nu ești botezat și trebuie să treci din nou prin ceremonial – a explicat episcopul Olmsted.

Andres Argano a spus că regretă cele întmplate și și-a prezentat public scuzele.

Mă întristează să aflu că am efectuat botezuri invalide în timpul misiunii mele de preot folosint un cuvânt greșit. Regret enorm ce s-a întâmplat. Îmi pare rău pentru inconveniențele create de acțiunile mele și le cer îndurare și iertare tuturor celor cărora gestul meu le-a făcut rău – a spus Argano.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri