Calvarul unei mame puse la zid pentru că și-a născut fetița cu un handicap.”Mi-a spus că ar fi trebuit să o avortez!”

O mamă a vorbit despre prejudecățile oamenilor și greutățile prin care a trecut după ce a aflat că fiica ei se va naște cu un defect congenital al unuia dintre membrele superioare.

Sara Bochenek era însărcinată în 20 de săptămâni când a aflat că fiica ei Amelia se va naște cu un handicap. În urma unei scanări, medicii au observat că Amelia suferea de simbrahidactilie, o malformație congenitală a membrelor superioare care fac ca degetele unei persoane să fie neobișnuite – fie foarte scurte, fie inexistente. Fata s-a născut doar cu o mânuță normală.

Și, deși Sara nu ar schimba nimic la fiica ei, ea s-a confruntat cu o mulțime de comentarii de ură din partea oamenilor în online.

Reacția cu privire la problemele fiicei ei au făcut-o pe Sară să se simtă „devastată' și „furiosă'.

„Am postat o fotografie cu mâna ei și o femeie adultă mi-a spus că ar fi trebuit să o avortez și că „nu este prea târziu' să renunț la ea. Am fost devastată și furioasă, dar oamenii sunt curajoși în spatele unui ecran de computer, așa că am lăsat-o să plece” – a explicat Sara mâhnită de situație.

Citește și – Imagini emoționante. Cum reacționează o fetiță cu handicap când primește o păpușă cu proteză | VIDEO



După screening-ul inițial cu ultrasunete, a fost nevoie de mai multe scanări pentru a o diagnostica oficial Amelia cu simbrahidactilie.

Am aflat la scanarea anatomică de 20 de săptămâni, era vizibilă prin ecografie și confirmată de specialiști printr-o serie de scanări suplimentare în următoarele câteva luni„, a spus Sara, citată de kidspot.au.com.

Afecțiunea afectează aproximativ unul din 32.000 de bebeluși și a împiedicat-o pe Amelia să îndeplinească anumite sarcini, cum ar fi să bea din biberon sau din alte recipiente. Sara a fost nevoită să cumpere o ceașcă specială care are două mânere sau să atașeze un dispozitiv la care să adauge un al treilea mâner pentru a o ajuta pe Amelia să folosească ceașca.

De asemenea, este o adevărată luptă pentru fată să ridice obiecte mai grele datorită faptului că are o singură mână funcțională, dar asta nu a împiedicat-o să încerce să găsească modalități unice de a se descurca cu dizabilitatea ei.

Sara a spus că nu a fost doar abuz online, ci au fost și întâlniri față în față cu străini care au comentat aspectul Ameliei.

Ea a spus că, deși se gândește emoționantă la viitorul Ameliei și la reacțiile pe care știe că le va primi de la oameni cu privire la handicapul ei, nu și-ar schimba fiica pentru lume.

„Nici nu pot să descriu cât de mândră sunt de ea. Este absolut uimitoare și în fiecare zi ne arată cât de repede se poate adapta și se poate confrunta cu provocările pe care le prezintă diferența de membre.

Este dulce, iubitoare și bună și asta este tot ce aș putea cere pentru o fiică. Acești copii vă vor uimi cu cât de repede sunt capabili să se adapteze și să-și găsească propriile moduri unice de a face lucrurile, dar ea a avut câteva sughițuri ici și colo. Mi-ar plăcea ca oamenii să înțeleagă că doar pentru că cineva arată diferit sau s-a născut cu un handicap, nu înseamnă că nu poate face tot ceea ce pot face ei” – a adăugat Sara.

Foto – captură video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Stiri
Buton