Camera Deputaților cere sancționarea interzicerii alăptării copiilor în spații publice

Fără categorie

Camera Deputaților a adoptat joi, 3 iunie 2021, o inițiativă legislativă ce prevede că evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează un copil reprezintă contravenţie și trebuie sancțiată cu amendă.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 279 de voturi „pentru” şi o abţinere. Acesta are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri privind prevenirea discriminării mamelor care alăptează, precum şi combaterea încălcării dreptului la hrană al copiilor.

Potrivit proiectului, constituie contravenţie: evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil; interzicerea, în orice mod, a alăptării în spaţiile publice a unui copil; refuzul furnizării de servicii unei persoane pentru că alăptează un copil, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv, notează hotnews.ro.

Citește și: Femei și bebeluși, amenintați cu bștaia de o alta mamă ce nu suporta alaptarea în public

Amenzie pentru contravenţiile prevăzute de proiectul de lege sunt de la 100 lei la 500 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană fizică şi de la 1.000 de lei la 2.000 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Foto – Pixabay


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din