Când vor afla elevii care va fi scenariul reînceperii anului școlar

Potrivit secretarului de stat din ministerul Sănătății, Andrei Baciu, peste două săptămâni, pe 7 septembrie, direcțiile de sănătate publică vor anunța datele epidemiologice în funcție de care școlile se vor putea înscrie într-unul din cele trei scenarii: verde, galben sau roșu.

Scenariul verde presupune ca toți copiii vor merge la școală, cel galben presupune educație mixtă: față în față și online, iar potrivit scenariului roșu, cursurile se vor putea ține doar în mediu virtual. 

Citește și: INSP: Recomandările oficiale pentru redeschiderea școlilor din toamnă

„Toate procesele care tin de organizarea școlilor sunt deja publice, în linii mari acelea vor fi. E loc de îmbunătățire. Așteptăm recomandări din partea oricui are astfel de recomandări. Ca puncte importante de reper, ce e menționat în acel proiect de act normativ este menționată și data de 7 septembrie, când Direcțiile de Sănătate Publică vor evalua starea epidemiogică a fiecărei localități. Vorbim de cele 3 scenarii și, ca să se poată identifica ce scenariu se aplică fiecărei școli, fiecărei localități în parte. Acest lucru începe pe data de 7 septembrie când DSP-urile vor evalua rata de transmitere. Se face o informare către inspectoratele locale, către comitetele județene pentru situații de urgență și se pune în mișcare mecanismul, astfel încât să se poată seta locul în care se găsește fiecare localitate și măsurile pentru deschiderea anului școlar”, a explicat Baciu, la Digi24.

sursa foto – 123rf.com

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri