INSP: Recomandările oficiale pentru redeschiderea școlilor din toamnă

Institutul Național de Sănătate Publică a făcut o serie de recomandări oficiale pentru redeschiderea școlilor din toamnă.

Potrivit documentului INSP, care în momentul de față se află în dezbatere publică,  numărul maxim de elevi pe clasă trebuie să nu depășească jumătate din efectiv, iar ceilalți elevi din clasă vor face activități online.

Specialiștii INSP recomandă „participare alternativă a elevilor, prin rotație, la orele de clasă online a unei părți din elevi, ceilalți fiind prezenți fizic la școală (de preferat în prima etapă, întrucât asigură un timp de expunere mai redus pentru fiecare elev)”.

Citește și: Mesajul profesoarei din București care nu primește cadouri în prima zi de școală

O altă recomandare este ca una din cele 4 ore să se deruleze în fiecare zi în spații deschise (curtea școlii).

În plus, se propune ca ora de începere a cursurilor să difere de la o clasă de studiu la alta, pentru a evita aglomerația la triajul epidemiologic și la intrarea în școală. De asemenea, intrarea în pauze trebuie să fie la ore diferite pentru a evita aglomerarea la grupurilor sanitare. O altă propunere este ca orele de sport să se țină numai la finalul programului.

Orele de curs nu vor dura mai mult 30 de minute, iar pauzele cel mult 20 de minute, pentru a avea toți elevii timp să se spele câte 20 de secunde pe mâini, la ieșirea și la intrarea din pauze, se mai arată în documentul citat. Iar copiii nu vor sta mai mult de 4 ore la școală.

Vezi aici documentul intergal cu recomandările Institutului Național de Sănătate Publică.

sursa foto – 123rf.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri