Când începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste între 5-11 ani

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor putea fi imunizați anti-COVID-19 din data de 26 ianuarie 2022. Anunțul a fost făcut de  Comitetul naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

Astăzi, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional.

Citește și: Cum va fi făcută vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani

Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor este optimizat şi permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare – a precizat CNCAV, într-un comunicat transmis joi, notează Digi24.ro.

Vaccinarea acestei grupe de vârstă se va face cu serul produs de Comirnaty-Pfizer/ BioNTech.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton