Cum va fi făcută vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani

Au început pregătirile logistice pentru vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu  vârste cuprinse între 5-11 ani.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat marți, 23 noiembrie, că vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer va fi autorizat la sfârșitul acestei săptămâni.

,,Am confirmarea că pe 25 noiembrie Agenția Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare a vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani, iar cel mai probabil pe data de 26 noiembrie, Comisia Europeană va autoriza acest vaccin pentru această grupă de vârstă', a declarat Valeriu Gheorghiţă, la începutul conferinţei de presă săptămânale, de la Palatul Victoria, citat de digi24.ro.

Citește și: O elevă din Cluj a fost vaccinată cu Johnson&Johnson, neutorizat pentru vârsta ei

Gheorghiță a adăugat că va recomanda și autorizarea serului produs de Moderna, pentru grupa de vârstă 6-11 ani.

„Cred că la mijlocul lunii decembrie și vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârsta 6-11 ani. Dozajul pentru categoria de vârstă 5-11 ani este de 10 micrograme cu două doze la interval de 21 de zile. Sunt flacoane cu 10 doze care au stabilitate la temperatura de două grade timp de 10 săptămâni' a explicat medicul.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că există, până în prezent, 45 de cabinete în unități sanitare și alte 135 de cabinete în centre de vaccinare unde copiii vor putea fi vaccinați. În platforma naţională de programare se va menţiona în ce centre se pot administra şi vaccinuri pentru această grupă de vârstă. Dozajul este de 10 micrograme de ser, cu două doze, la interval de 21 de zile

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri