O elevă din Cluj a fost vaccinată cu Johnson&Johnson, neutorizat pentru vârsta ei

Ioana, o elevă din Cluj, în vârstă de 17 ani, a fost imunizată anti-COVID-19, accidental, cu serul Johnson&Johnson, neutorizat pentru persoanele de vârsta ei. Până acum, doar serul produs de Pfizer BioNTech a fost autorizat pentru a fi folosit în rândul minorilor.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 spune că astfel de greșeli nu trebuie să se mai repete, totul petrecându-se dintr-o eroare de triaj.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: „În decembrie vin primele tranşe de vaccinuri anti-COVID-19 pentru grupa de vârstă 5-11 ani'

„Din acest punct de vedere sigur că este un lucru care nu trebuie să se întâmple. Există proceduri, instrucțiuni și fiecare persoană care ajunge în centrul de vaccinare trebuie să efectueze acest triaj. Întrebarea este dacă există din punct de vedere medical vreun risc sau vreo repercusiune asupra stării de sănătate? Nu există, nu se anticipează niciun risc', a explicat Gheorghiță, potrrivit observatornews.ro.

Medicul a adăugat că nu se așteaptă ca fata să aibă probleme medicale după primirea vaccinului greșit.

„Nu anticipăm că vor fi probleme din punct de vedere medical, dar nu trebuie să se întâmple astfel de situații. Cred că principala recomandare este să ne asigurăm că persoanele care vaccinează cunosc foarte bine instrucțiunile și le respectă', a mai spus medicul.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri