Valeriu Gheorghiță: „În decembrie vin primele tranşe de vaccinuri anti-COVID-19 pentru grupa de vârstă 5-11 ani”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer, pentru grupa de vârstă 5-11 ani, este așteptat să fie autorizat în Europa la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie.

Gheorghiță spune că primele doze pentru această categorie de vârstă vor ajunge în România în decembrie. România a contractat, pentru anul 2022, 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii, iar acestea vor fi în alt tip de flacoane.

„În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă', a anunțat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Citește și: O fată de 10 ani a murit de COVID-19, după ce fusese desemnată să aibă grijă de bolnavii clasei

Medicul a menționat că este un alt tip de dozaj pentru copiii cu vârste între 5-11 ani, de 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămân.

„Pentru 2022 avem contractate 1,2 milioane de doze. Înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă completă', a adăugat medicul.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri