Cand si de ce iese buricul in afara in timpul sarcinii?

Sarcina aduce pentru toate femeile numeroase schimbari, iar printre acestea si un eveniment ciudat, cel in care buricul iese (sau nu!) in afara burtii. Ce anume determina iesirea buricului in afara si cand se intampla mai exact asta?

Esti curioasa cand iti va iesi buricul in relief in timpul sarcinii? Pai in primul rand ar fi bine de stiut ca nu tuturor viitoarelor mame li se intampla acest lucru.
Pot exist femei carora buricul sa le ramana in interior, sau cel mult sa ajunga la nivelul burticii pe toata perioada sarcinii.
Pe de alta parte, 2 burtici nu sunt neaparat la fel. Aceeasi mama poate sa aiba o sarcina foarte evidentiata cu un copil si mai subtila cu celalalt, astfel ca nu e neaparat necesar ca, daca la primul copil ti-a iesit buricul in afara, la fel sa fie si la fratele sau sora sa.

De ce iese buricul in afara in timpul sarcinii

Pe scurt, uterul ce se dezvolta pe masura ce sarcina avanseaza, pune presiune pe musculatura abdomenului, lucru ce impinge efectiv buricul in afara.

Cand iese buricul in afara in timpul sarcinii

Desigur ca nu exista o regula si acest eveniment nu are loc pentru toate mamele in acelasi moment, insa cel mai frecvent buricul iese in relief incepand cu saptamana 26 de sarcina.

Cum te afecteaza buricul iesit in afara in timpul sarcinii

Buricul iesit in afara nu-ti va da mari batai de cap, insa e posibil sa te deranjeze putin atunci cand vine vorba de imbracaminte
Fiind o parte sensibila a corpului, e posibil sa simti ca materialele ce intra in contact cu buricul te irita.
Acest lucru se rezolva foarte usor aplicand un plasture pe zona in cauza, atunci cand porti hainele cu pricina.

Daca buricul iesit in relief te deranjeaza, fii fara grija, acesta se va retrage la ceva timp dupa nasterea bebelusului.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii