Cand vine prima menstruatie, dupa nastere?

Sunt multi factori ce influenteaza momentul in care menstruatia se instaleaza din nou in corpul unei mame, dupa ce a nascut. Iata care sunt acestia si cand vine prima menstra, dupa nastere, in functie de ce se intampla odata ce se naste copilul si de organism.

Corpul fiecarei femei este diferit, deci nu exista o perioada standard dupa care menstruatia se reia, odata ce ai nascut.

Dupa cat timp vine prima menstruatie, daca ai nascut si alaptezi

Unul din multiplele beneficii ale alaptarii exclusive este faptul ca poti amana pentru alte cateva luni momentele acelea suparatoare din luna.
Daca alaptezi exclusiv, noaptea si ziua, inca de la nastere, poate dura 6 luni sau chiar mai mult pana cand trebuie sa iti refaci stocul de absorbante sau tampoane.

Dupa cat timp vine prima menstruatie, daca nu alaptezi

Insa daca abandonezi alaptarea sau o raresti, cu atat mai repede se va intoarce si menstruatia.
Daca bebelusul doarme peste noapte inca de la inceput sau ii suplimentezi alimentatia cu formula de lapte, aproape sigur menstruatia ta se va intoarce mai repede de 6 luni.

In medie, unei femei ce nu alapteaza sau care suplimenteaza laptele matern cu formula de lapte, ciclul menstrual i se va relua in 1-3 luni, in functie de organism.

Important!

Alaptarea nu garanteaza amanarea ovulatiei. Aceste informatii sunt generale, insa pot exista situatii in care o femeie care alapteaza exclusiv sa aiba menstruatie la o luna dupa ce a nascut.
La polul opus, pot exista si situatii in care unei femei care nu alapteaza in mod constant sa nu ii vina menstruatia decat mai tarziu.

Nu te alarma daca sangerezi in cantitati mai mari sau mai mici decat erai obisnuita, inainte de a ramane insarcinata.
Totodata, ciclurile pot deveni neregulate pentru o perioada de timp, pana ce hormonii revin la normal.

Ambele sunt efecte temporare si ar trebui sa dispara in cateva luni din momentul in care menstruatia se reinstaleaza dupa ce ai nascut.

Imagine: Shutterstock

Sursa: babycenter.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere