Carmen Brumă: Suc din legume pentru copii mofturoși

Orice părinte trece, în anumite perioade ale creșterii copiilor, prin refuzul acestora de a mânca fructe și legume. Carmen Brumă a descoperit un mod inedit pentru a-l convinge pe băiatul ei, Vlăduț, să consume fruct și legume proaspete. Partenera de viață a lui Mircea Badea i-a pregătit celui mic un suc proaspăt  din fructe și legume și a împărtășit, în mediul online, ingredientele și beneficiile acestui preparat.

Traversam o perioadă în care Vladuț al nostru, ca mulți alți copii de vârsta lui, a descoperit cuvântul „NU' și îl exersează cu multă îndârjire mai ales când vine vorba despre mâncare sau, mai precis, legume proaspete. Așa că trebuie să găsesc tot felul de variante pentru a-l convinge să le accepte. Recent, i-am facut un suc care conține 90% legume și am fost fericită când am văzut că-l bea cu plăcere. E adevărat că am îmbrăcat totul sub forma unui joc. Am speculat interesul lui pentru culori și am turnat sucul în pahare mici divers colorate.

Sucurile sau smoothie-urile  sunt o modalitate prin care vă asigurați că legumele proaspete fac parte din meniul zilnic al copiilor.  Puteți să adăugați și un fruct pentru ca succesul să fie garantat', a precizat Caremn Brumă pe blogul său.

Citește și: Idei de mic dejun sănătos și gustos pentru întreaga familie

Apoi a prezentat ingredientele și modul de preparare a sucului sănătos:

„Pentru suc am folosit următoarea combinație de legume și fructe:

-2 morcovi mari (250g)

– 50 g sfeclă roșie

– 1 măr (100g)

– 1 ardei gras roșu (50g)

– un castravete mic de grădină (70 g) pe care îl curătați parțial

Se spală ingredientele, se curață sfecla și morcovii și se introduc, pe rând, în storcător. Sucul se bea imediat după preparare, ca gustare între mese. Atenție însă, sucurile de fructe și legume se dau copiilor cu moderație și nu trebuie să înlocuiască  porțiile de legume și fructe proaspete în varianta solidă. Dacă vă rămâne suc, puteți să-l beți cu încredere, energizează și nu îngrașă!'

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete culinare