Carmen Brumă – Trei metode prin care îți convingi copilul să mănânce legume

Introducerea legumelor în alimentația copilului mic este o problemă pentru mulți părinți. De cele mai multe ori, părinții trebuie să inventeze fel de fel de metode pentru a-i face pe cei mici să accepte legumele în alimentație. Carmen Brumă s-a confruntat și ea cu această problemă cu fiul său, Vlad. Nutriționista a povestit pe blogul său care au fost metodele pe care ea le-a folosit pentru a-și convinge fiul să accepte legume proaspete la masă.

„Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg” cam așa poate fi rezumat capitolul alimentația lui Vlăduț până în acest moment. Că orice mamă entuziastă și cu preocupări în zona nutriției sănătoase mi-am construit în cap o schema alimentară ideală pentru copilul meu, chiar înainte  să se nască.

N-am luat nicio clipa în calcul faptul că el s-ar putea să nu fie de acord… și n-a fost :). Evident, nu în totalitate. Au fost perioade când a mâncat exact după așteptările mele  – a dezvăluit partenera lui Mircea Badea.

Carmen Brumă: Rețeta de brioșe cu brânză pentru copii mofturoși

Carmen Brumă a explicat că după ce copilul s-a obișnuit cu fructele și cerealele, a reușit să-l convingă să mănânce legume prin trei metode.

I-am tăiat fășii, pe o farfurie mare, legume proaspete de diverse culori . Alături i-am amestecat într-o ceșcuță zeama de portocala cu jumătate de linguriță de ulei de măsline sau rapița și i-am arătat cum să înmoaie fiecare bucata și să o mestece. A fost sedus de faza cu înmuiatul în ceșcuță și a uitat că mănâncă legume – a povestit Carmen Brumă.

Piure de quinoa, avocado și dovlecel după rețeta lui Carmen Brumă

O altă metodă a presupus implicarea lui Vlad în pregătirea salatelor cu frunze verzi. Băiatul lui Carmen Brumă și al lui Mircea Badea s-a bucurat că poate rupe el frunzele de salată pentru a le amesteca, tot el, cu brânza și puțin ulei de măsline.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice? 

A treia metodă care a dat rezultate a fost prepararea sucurilor din fructe și legume cu ajutorul unui blender.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri