Carnea de curcan – beneficii pentru sănătate

Curcanul este o sursă bogată de acid folic, vitamine şi minerale care menţin la niveluri scăzute colesterolul, ajută la buna funcţionare a sistemului nervos, stimulează sistemul imunitar, reglează tensiunea arterială.

Bogată în vitamina B1 şi fier,  carnea de curcan este recomandată de medicii pediatri copiilor pentru o bună dezvoltare.

 

Carnea de curcan oferă urmatoarele beneficii pentru sănătate:

Previne cancerul

Carnea de curcan este o sursă bună de seleniu, o componentă esenţială, necesară metabolismului hormonului tiroidian, un antioxidant excelent pentru sistemul imunitar. Cercetările medicale au descoperit faptul că aportul corespunzător de seleniu în organism reduce incidenţa cancerului.

Conţine  elemente nutritive

Curcanul este o sursă foarte bună de proteine, de seleniu, vitamina B6 şi de aminoacizi. Carnea albă de curcan, fără piele este foarte săracă în grăsimi, însă constituie o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate.

Reduce colesterolul

Carnea slabă de curcan, fără piele, gătită la cuptor, este săracă în grăsimi saturate, conţine mai puţin colesterol decât puiul, porcul sau vita.

Stimulează sistemul imunitar

În urma studiilor s-a demonstrat că prin consumul de carne de curcan, datorită triptofanului, sistemul imunitar este mai puternic.

Produce energie

Vitamina B6 şi vitamina B3 prezente în carnea de curcan sunt esenţiale pentru producerea de energie în organism. În plus, niacina este importantă şi pentru transformarea proteinelor, grăsimilor şi carbohidratilor în energie.

Combate insomnia

Triptofanul prezent în carnea de curcan este eficient în tratarea insomniei cronice. Tratamentele insomniei cronice se bazează şi pe această substanţă ce se găseşte în carnea de curcan.

Menţine nivelul insulinei la niveluri normale

Consumul cărnii de curcan menţine nivelul insulinei la niveluri normale pentru o perioadă mai lungă, ceea ce înseamnă că ni se face foame mai greu.

Generează buna dispoziţie

Curcanul este considerat a avea proprietăţi care generează buna dispoziţie. Conţine triptofan care, la rândul lui, generează serotonina, un neurotransmitor care îmbunătăţeşte starea de bine a celui care consumă carnea de curcan.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport