Casa preferată în funcţie de zodie

Tradiţională sau modernă, somptuoasă sau doar confortabilă, casa din vis este una singură, pentru fiecare zodie. Dacă vrei să oferi celor dragi un decor familiar, astrologul Mihaela Dicu îţi dezvăluie preferinţele casnice ale zodiacului. Află care este casa preferată în funcţie de zodie.

 

 

 

Berbec (21.03 – 20.04)

Berbecul nu e un semn de interior. Nu se omoara dupa linistea caminului, nu-i place sa lancezeasca intr-un loc. Pentru el, caminul e doar spatiul de recuperare a fortelor cand traiul intens si epuizant ii descarca bateriile, este popasul dintre doua plecari grabite, acoperisul sub care innopteaza in drumul catre maine.

Locuinta trebuie sa fie in primul rand functionala. Dar are si slabiciuni: Marte il indeamna sa mestereasca, sa manuiasca felurite motoare, scule si dispozitive, obiecte taioase, ba chiar sa se joace cu focul, la propriu.

Cum îi place
Alege linii simple, desene geometrice, forme colturoase, dure. Detesta camerele incarcate cu mobila, textile sau bibelouri – nu suporta sa se impiedice de lucruri si sa aiba batai de cap cu dereticatul. Pentru dormitor ii ajunge un pat mare, patrat (dulapurile pot fi incastrate in perete). Pentru camera de zi, o sofa, o masa joasa si aparatura electronica. Materialele moderne, sticla sau metalul, i se par perfecte.

Peretii nu vor adaposti decat unul sau doua tablouri, o panoplie cu arme. Pe podele, se poate odihni doar un covoras sau o blana de salbaticiune. O pata de culoare ici si colo (rosu, bineinteles!) e suficienta. Cand vrea sa se complice, pune un semineu in living, imprastie prin casa lampadare sau sfesnice cu lumanari, isi pune la intrare doua torte.

Colţul favorit

Garajul masinii sau atelierul de bricolaj de la subsol, aragazul sau cuptorul din bucatarie, gratarul de picnic din spatele casei sau (ideal!) sala de gimnastica.

 

Taur (21.04 – 21.05)

Pentru el, locuinta e un punct de referinta. E aproape la fel de casnic ca si Racul, doar ca ii place mult mai mult confortul. Abia asteapta ca sa ajunga acasa, pentru a se relaxa intre lucrurile placute vazului, bine mirositoare, moi la pipait, care-l inconjoara, in acordurile invaluitoare ale unei muzici bune sau in zumzetul vocilor celor dragi.

Dar, indiferent cat de inlesnit i-ar fi traiul din interior, va avea intotdeauna nevoie de contactul cu natura – adica, de o casa cu curte si gradina!

Cum îi place

Venus l-a inzestrat cu dragoste pentru frumos. Pe de alta parte, nevoia de soliditate, abundenta si acumulare il conduce adesea catre un stil incarcat. Adora curbele dulci, culorile naturii (maro, bej, verde, visiniu, oranj), lemnul, tesaturile groase si catifelate, plantele ornamentale, aromele.

Taurul urmareste ca obiectele de care se inconjoara sa aiba nu doar valoare estetica, ci si calitate si durabilitate. In casa lui poti intalni mobile si covoare de pret, tablouri bine cotate, cristaluri si portelanuri scumpe, argintarie, antichitati. Aici se afla la loc de cinste tot ce imbie la odihna: fotolii, canapele, paturi, balansoare, sezlonguri, taburete, perne (multe, cat mai mari si cat mai moi, daca se poate!).

Colţul favorit

Gradina, veranda cu flori; dormitorul, cu pat larg si sifoniere incapatoare; bucataria, in care troneaza un frigider generos, burdusit cu bunatati.

 

Gemeni (22.05 – 21.06)

Vivace si curiosi, au nevoie de diversitate, forfota, stimuli. Pun mai mult pret pe informare si noutate decat pe bunuri si traditie. E lesne de priceput de ce cauta orice pretext ca s-o tuleasca de-acasa.

Pentru a-i tenta sa ramana, trebuie sa li se ofere variatia la domiciliu: redecorand frecvent; invitand cat mai des prieteni in vizita; presarand peste tot jocuri, carti, reviste; lasandu-le la indemana telecomanda televizorului, si, mai ales, permitandu-le sa respire' cat mai liber: ferestre mari, holuri spatioase, usi deschise la perete.

Cum îi place

Adaptabili si nepretentiosi, s-ar putea acomoda oricarui stil. Totusi, trebuie tinut cont ca adora spatiile largi, luminoase si bine aerisite. Daca e sa aleaga, prefera aranjamentele moderne, simple, dar cu gust, in care predomina liniile drepte, formele stilizate, contururile suple si tonurile deschise.

In ceea ce priveste materialele, nu se omoara dupa cele traditionale (piatra, lemn, laneturi). Traind in prezent, li se pare ciudat ca un lucru sa dainuie. Asa incat, masele plastice, metalele cromate, aluminiul eloxat, cartonul presat ori sticla li se par perfecte pentru scopurile lor imediate. Si inca un amanunt: Gemenii sunt citadini innascuti: cu cat zona in care locuiesc e mai centrala si mai animata, cu atat sunt mai fericiti.

Colţul favorit

Locul din fata televizorului sau de langa telefon, biroul pe care e computerul (cu Internet!), fereastra de la care pot vedea ce se petrece afara.

 

Rac (22.06 – 22.07)

Racul este semnul caminului autentic. Spre deosebire de Taur (legat de locuinta prin simtul posesiunii si confortului), Racul se sudeaza' de casa prin fire inconstiente si ancestrale, ca de o carapace, de o cochilie. O considera adapostul impotriva invaziei externe, oaza de intimitate, prelungirea universului interior.

O iubeste, o simte, o ingrijeste. Cand pleaca departe, ia cu sine ceva care sa-i aminteasca de casa, iar cand se intoarce, aduce cu sine ceva care s-o imbogateasca. Traditionalist, viseaza la gospodaria clasica: cu curte, gradina, pod (mansarda) si, eventual, pivnita (de vinuri).

Cum îi place

Are un simt estetic pentru casa iesit din comun. Imbina stralucit functionalitatea cu fantezia, pragmatismul cu sensibilitatea, stilul retro cu facilitatile contemporane. Extrem de vizual, foloseste o paleta coloristica foarte bogata, dar in nuante gingase, si adora tablourile, goblenurile, figurinele gratioase, miniaturile, antichitatile si manufacturile artizanale. Alege materii prime clasice. Penduleaza intre stilul romantic si cel rustic-rafinat. L-ar tenta, de exemplu, atat o sufragerie cu fata de masa din dantela, portelanuri, cristaluri si sfesnice cu lumanari inalte, cat si o bucatarie care (desi perfect utilata in rest) sa aiba un cuptor adevarat, taranesc, in care sa poata coace paine, cozonaci, pizza sau ce-i mai trasneste in minte.

Colţul favorit

Bucataria, indiscutabil; baia (ideal, cu jacuzzi si sauna); chioscul din gradina cu trandafiri; camera copiilor, plina cu jucarii; atelierul de creatie (pictura, fotografie, olarit etc.).

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie