Căsnicie: 5 lucruri mici care fac o diferență mare

Indiferent cât de mare și aprinsă ar fi flacăra iubirii, ea poate ajunge abia să pâlpâie din cauza unor mici, dar foarte supărătoare obiceiuri.  Fie el sau ea uită câte ceva (important pentru celălalt), fie unul sau altul a lăsat iar ușa deshisă la dulap, capacul ridicat la toaletă sau rufele lângă și nu în mașina de spălat. Uite care sunt 5 lucruri mici, care fac o mare diferență în căsnicie.

 

 

 

 

Google Calendar (sau orice alt reminder)

După o zi epuizantă la birou, este posibil să nu-ți mai aduci aminte la 7 seara ce ți s-a spus la 7 dimineața. Și asta nu pentru că subiectul nu te interesează (așa cum soțul/soția greșit poate interpreta și reproșa), ci pentru că a uita, mai ales în condiții de stres, e omenește. Pe principiul vorbele zboară, scrisul rămâne și alarmele sună (am adăuga noi) , mai bine îți pui un reminder despre reuniunea de familie de diseară sau despre telefonul pe care trebuie să i-l dai mamei soacre.

 

Un desert de rezervă

Desertul este asociat cu senzația de confort, cu tandrețea, cu tot felul de sentimente de afecțiune pe care le porți partenerului și i le împărtășești. Vei râde, dar o bucățică de ciocolată sau o bezea cu mascarpone și fructe de pădure oferită la momentul potrivit poate echivala cu un te iubesc! spus din toată inima!

 

Un schimb de roluri

El nu înțelege cât este de solicitant să stai cu copilul acasă (tu  doar stai cu copilul!), în timp ce tu nu înțelegi ce este atât de stresant la serviciul lui și de ce nu-și face timp să ducă și gunoiul… Chiar dacă tu stai cu bebe acasă și nu poți face schimb de roluri la propriu, pentru că nu te poți duce la birou, cu atât mai puțin la biroul lui, poți face un schimb de roluri în treburile casei. În weekend, când sunteți amândoi acasă, lăsați copilul cu altcineva și inversați rolurile administrative – așa va vedea și ea că nu-i chiar plăcut să mergi la ghenă, iar el, că nu e visul tău să-ți crape mâinile din cauza celor 101 vase care se strâng în chiuvetă după fiecare masă, chiar dacă ați servit doar o gustare.
O sită la chiuvetă/duș

Cele mai minunate cosițe sunt dezgustătoare când ajung pe fundul chiuvetei sau pe pereți, la duș. O sită de baie, care va fi golită după fiecare duș (al tău sau al lui) este un 'must have' în orice casă. Un accesoriu atât de mic poate preveni o discuție neplăcută (vezi top 5 motive de ceartă între soți)

 

O toaletă în plusmici chestii

Michael Caine este fericit căsătorit cu soția sa, Shakira, de aproape 40 de ani. Secretul căsniciei lui fericite? '2 băi!' – a răspuns el, mai în glumă, mai în serios, întrebat fiind într-un interviu. Vrei să împarți totul cu soțul sau soția ta, înțelegem. Dar n-ar fi mai bine dacă el nu ți-ar vedea tampoanele înșirate prin baie sau toate gentuțele cu cosmetice pline până la refuz sau vreun unguent pentru zone (foarte) intime? Și, recunoaște, și tu ai putea trăi fără să-i vezi șosetele aruncate fix lângă mașina de spălat sau fostele paste de dinți epuizate de multă vreme, dar puse la păstrare în paharul cu toate periuțele de dinți, folosite de-a lungul ultimului cincinal… Atunci când cumpărați un apartament, o a doua baie este de preferat în locul celei de-a treia camere, în care plănuiți să faceți vreo sală de biliard (el) sau propriul studio de gimnastică (tu).

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie