Ce a cerut o femeie care și-a ucis toți copiii la 16 ani de la oribila crimă

O femeie din Belgia care și-a ucis cei cinci copii a fost eutanasiată, la 16 ani după crimele care au șocat o lume întreagă.

Genevieve Lhermitte avea 40 de ani când a tăiat gâtul fiului și celor patru fiice, cu vârste între trei și 14 ani, cu un cuțit de bucătărie, la casa familiei din orașul Nivelles, pe 28 februarie 2007. În timpul ororilor, tatăl își vizita părinții în Maroc.

După crime, femeia a vrut să-și pună capăt zilelor, tot prin înjunghiere, dar încercarea a eșuat și a ajuns să sune la Salvare.

Lhermitte a fost condamnată la închisoare pe viață în 2008. În 2019, ea a fost mutată la un spital de psihiatrie. Acum, femeia a cerut să fie eutanasiată, iar autoritățile i-au respectat dorința.

Avocatul ei, în vârstă de 56 de ani, Nicolas Cohen, a confirmat presei locale că femeia a murit prin eutanasiere marți, pe 28 februarie, în ziua în care s-au împlinit 16 ani de la crimele comise.

Un băiat de 12 ani s-a sinucis după ce a fost hărțuit de colegii de școală

Înmormântarea ei a avut loc miercuri, potrivit site-ului de știri belgian Sudinfo, care a dezvăluit vestea morții ei.

În ziua crimelor, Lhermitte a furat două cuțite dintr-un supermarket.

Apoi a încuiat ușa din față a casei și a început să-și ucidă copiii. Mai târziu, a explicat la un proces că se simțea „disperată și captivă' acasă cu copiii, notează Daily Mail.

Ea a spus instanței: „I-am dat [soțului meu] un fiu și l-am ucis. Am pierdut toți copiii din vina mea. Nu am meritat familia niciodată.Voi suferi până la sfârșitul zilelor mele. Aceasta este pedeapsa mea'.

Lhermitte, descrisă anterior ca o „mamă perfectă', a divorțat de soțul ei după moartea copiilor lor.

Legea belgiană permite oamenilor să aleagă să fie eutanasiați dacă se consideră că au suferințe psihologice „insuportabile', și nu doar fizice.

Persoana trebuie să fie conștientă de decizia sa și să își poată exprima dorința într-o manieră motivată și consecventă.

Foto – Profimedia


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri