Ce diagnostic a primit un băiețel care a început brusc să nu mai aibă poftă de mâncare

Un băiețel care a început brusc să nu mai aibă poftă mâncare, a fost diagnosticat cu mai multe afecțiuni grave, din cauza căruia are nevoie de dializă și de tratamente de specialitate.

Jensen Carter, în vârstă de 10 ani, din Plymouth, este încă pe lista de așteptare pentru un transplant de rinichi. Băiatul, care ocuiește cu părinții săi și cei doi frați, se află pe acea listă de mai bine de un an, iar până va primi un rinichi sănătos, este nevoit să facă dializă, operațiune ce durează 10 ore. De asemenea, trebuie să urmeze o dietă strictă pentru a-și limita aportul de apă în organism.

Jensen a fost de asemenea diagnosticat cu peritonită – o infecție a mucoasei stomacului -, și trebuie să poarte aparate auditiv pentru că nu are nerv cohlear.

Citește și: Ce a descoperit o mamă care își monitoriza video copilul. Băiatul a fost ulterior diagnosticat cu cancer

„Jensen poate fi tăcut la început, dar iese, în cele din urmă, din carapace. Și spune cele mai amuzante lucruri. Când găsește ceva care îi place, devine obsedat de asta. Îi place să recitească broșura lui de la spital despre lucrurile pe care trebuie să le știi când îți faci transplantul. Este un copil bun. Frații lui sunt foarte protectivi cu el. Lui Jensen îi plac Minecraft, Lego și iubește Power Rangers. Are o imaginație bogată, iubește desenul, scrie povești' – a declarat mama lui, Danielle, citată de Mirror.

Danielle a mai precizat că primele semne ale afecțiunilor băiatului au fost lipsa poftei de mâncare și lipsa energiei.

Citește și: O fetiță care refuza să mănânce și avea febră a fost diagnosticată cu leucemie

„Jensen a fost întotdeauna lipsit de energie și a avut un apetit foarte limitat. El a fost diagnosticat cu insuficiență renală în stadiu terminal în ianuarie 2022. Ulterior, a fost diagnosticat cu sindrom BOR, care este ceea ce ei cred că a cauzat insuficiența renală. Este greu să aștepți un transplant, deoarece există anumite lucruri pe care nu le poți planifica doar în cazul în care primești un apel. Așa că te simți puțin restricționat uneori.

Dacă ieșim în oraș, oriunde, lui Jensen îi ia uneori o zi întreagă pentru a-și reveni și a-și recăpăta din nou energia. De asemenea, este limitat în ceea ce privește lucrurile pe care le poate face, cum ar fi să facă sport. Nu poate juca niciun sport de contact, ceea ce înseamnă că nu mai poate face multe lucruri pe care și-ar dori să le facă' – a mai spus mama lui Jensen.

Familia băiețelului așteaptă cu nerăbdare transplantul, deși nimeni nu le poate spune cu exactitate când se va găsi un rinichi compatibil pentru el.

„Un transplant ar putea face o diferență enormă nu numai pentru Jensen, ci și pentru noi toți. Pentru Jensen ar însemna că ar putea face mai multe pe care în prezent nu le poate face, cum ar fi să meargă la petrecerile de naștere ale prietenilor sau să stea la prieteni.

Iar noi, ca familie, am putea să ieșim pentru o zi fără să fim presați de timp pentru programarea la dializă. Am putea pleca într-o vacanță în familie fără să-i luăm toate echipamentele cu noi. Un transplant ar însemna libertate' – a încheiat Danielle.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri