Ce simti cand nasti? – 14 mamici iti povestesc cum au trait nasterea

„Ce simti cand nasti?” – E una dintre cele mai comune intrebari pe care multe femei si-o pun inainte sa le vina pe lume primul copil. Desi am acoperit aceasta intrebare cu raspunsuri venite de la experti intr-un alt articol, de aceasta data am vrut sa aflam direct de la alte mamici cum e sa nasti.

Ele ne-au raspuns, iar experientele variaza de la o mama la cealalta, insa in toate mesajele, un aspect e comun: indiferent cat de greu a fost, a meritat. Iata ce ne-au povestit mamicile:

A fost cea mai frumoasa noapte din viata mea – Denisa

„La mine au inceput contractiile foarte usoare cu doua zile inainte. Presimteam ca vine bebe.
De la ora noua seara pana la unu, durerile au inceput sa fie mai regulate, dar nu puternice. M-am pregatit, mi-am facut bagajul, mi-am facut un dus si pe la unu si ceva am chemat salvarea. Cand am ajuns la spital inca nu aveam dureri mari, dar dupa primul control ceva parca s-a declansat.
A inceput sa imi curga sange si sa am dureri oribile. Ma zvarcoleam de durere la propriu si imi tineam respiratia. Imi spuneam ca nu voi mai face niciodata un copil. La ora 7 si ceva numai membranele ma tineau sa nu nasc.
Dupa ce mi le-au rupt a trebuit sa merg pe jos pe hol pana in sala de nasteri. Abia am mers, aveam impresia ca bebe acum iese, mergeam cu picioarele incrucisate de teama sa nu cada bebe si nu ma puteam opri din impins.

Pentru mine expulzia a fost usoara, mult mai usoara decat perioada de travaliu. Mi-au facut cateva injectii, ma puneau sa imping, m-au taiat, iar dupa inca trei impingeri a venit pe lume Eric. La ora sapte si jumatate am devenit oficial mamica.

Am uitat de toata durerea, era un sentiment minunat, dar si ciudat. Dupa ce l-au spalat mi l-a adus sa ii dau un pupic, a fost cel mai sincer pupic din viata mea. Apoi l-au luat, iar moasa m-a cusut. A durut putin, dar a trecut. A fost cea mai frumoasa noapte din viata mea chiar daca a fost si cea mai dureroasa.”

Ce am simtit? O durere de spate, dorsala, ca atunci cand vrei sa mergi la baie – Elena

„Mi s-a rupt apa la 3 dimineata. M-am pregatit am luat geanta si cu masina personala am mers la spital. Am nascut exact peste 24 ore, dupa 3 ore de travaliu acceptabil.
Ce am simtit? O durere de spate, dorsala, ca atunci cand vrei sa mergi la baie. Nu am apucat sa ma gandesc la cum va arata copilul, cum il voi numi, cum il voi imbraca. Abia dupa ce am nascut am realizat ca ceva s-a intamplat.
Am intrebat daca e bine si mi s-a zis ca am luat 10 amandoi.

Dupa 4 ore m-am dus sa il vad. Baietelul meu parea o fetita (asa frumusel era, ca toate asistentele ziceau ca e fata). Oboseala, spaima si emotia m-au blocat cateva zile. Abia mai tarziu mi-am dat seama cu adevarat de responsabilitatea de mama si de toata iubirea ce incepeam sa o trimit catre pruncul meu.”

Mesajul Elenei pentru viitoarele mame: „Dragi viitoare mamici, fiecare sarcina e diferita, dar sa stiti ca sanatatea e cea mai importanta!”

Eram asa de fericita, incat imi venea sa tip in gura mare ca am nascut un pui de om – Cristina

„Sincer a fost o sarcina nici prea grea, dar nici usoara nu a fost! Totul incepuse cu acele contractii, dureri de burta si de spate, dar suportabile!
Am chemat salvarea era toiul noptii. Acolo la spital mai erau femei care nascusera dar si gravidute! Imi era drag cand le vedeam cu puiul in brate, dar cand ma vedeam pe mine nu stiam ce sa fac. Dureri peste dureri, apoi dupa 8 ore de travaliu a venit si printul meu! Eram asa de fericita, incat imi venea sa tip in gura mare ca am nascut un pui de om. Nu-mi venea sa cred, doamne, eu?
E un sentiment unic, o experienta unica si nu cred ca o sa o uit vreodata! (Bebe de 1 an si 7 luni)”

Citeste continuarea in pagina urmatoare

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere