Ce spune Andreea Bănică despre alăptat, la câteva zile după ce a născut

Andreea Bănică a devenit mămică pentru a doua oară pe 16 noimebrie. Cântăreața a adus pe lune un băiețel de 3 kilograme, prin cezariană, la o clinică privată din Capitală. La câteva zile după naștere, artista vorbește despre alăptare și despre cum vede ea acest proces.

Andreea Bănică susține că este pro alăptare și va face tot ce este necesar pentru a-și hrăni bebeușul în cel mai natural mod cu putință.

'Da, vreau să alăptez și voi face tot ce este necesar pentru ca cel mic să stea la piept! Începutul este greu pentru orice tânără mămică și pentru orice bebeluș. Și pentru că după cezariană lactația nu se instalează imediat, ci în câteva zile, la mine este a 5-a zi și îl pun pe bebe la piept destul de des pentru a stimula organismul să producă lapte', spune cântăreața.

Andreea Bănică a povestit pe blogul personal că își alăptează micuțul câte 15 minute, dar îi dă și completare pentru a se asigura că bebelușul este bine hrănit. Mai mult, cântăreața susține că va apela la un nutriționist pentru a fi sigură că va avea o alimentație corectă în timp ce alăptează.

'Îl alăptez câte 15 minute la fiecare sân, după care i se dă completare pentru a fi siguri că este hrănit. Abia aștept momentul în care se va produce într-adevăr lactacția ca să îi văd mocuța fericită după ce se va sătura și va adormi fericit la pieptul meu.

Însă, până atunci, noi mămicile trebuie să avem grijă la alimentație. La spital au avut doctorii grijă de asta, dar acum, când am ajuns acasă, voi apela la un nutriționist pentru a face un plan pe o perioadă de timp mai lungă.  Astfel, mă voi asigura că lăpticul va conține toți nutrienții importanți.', mai spune Andreea.

andreea_banica

La primul copil a întâmpinat probleme cu alăptatul

Artista a povestit că la primul copil nu a putut alăpta decât o lună de zile, pentru că după aceea a rămas fără lapte. Este hotărâtă însă de data aceasta să apeleze la ajutor specializat pentru a se asigura că nu se va mai repeta experiența și că va avea suficient lapte pentru cel mic.

„Am fost tot timpul pro alăptat, pentru că știu ce rol uriaș are pentru bebeluș. Alăptatul crește imunitatea copilului, îi ajută musculatura feței, face ca dentiția să se dezvolte armonios și face colicii mai rari. Și pentru mame este foarte bine, pentru că scade riscul de cancer la sân. Ca să nu mai vorbesc despre legătura spiritual-afectvă dintre mamă și copil. Are numai avantaje și e păcat să nu alăptezi, dacă poți. La prima naștere am avut lapte numai o lună de zile. Încă nu știu care a fost motivul, dar mi-am propus ca de data asta să nu mă las așa ușor, ci să apelez la profesioniști, dacă va fi cazul. Așa că, mămicilor, să nu vă fie rușine! Puneți toate întrebările de care e nevoie pentru a vă atinge scopul!', mai spune Andreea.

Andreea Bănică a născut, prin cezariană, un băiețel sănătos de aproape 3 kg, miercuri dimineață, pe 16 noimebrie,  la o clinică privată din București.

Sursa: andreeabanica.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri