Ce vindeci cu bicarbonat de sodiu

Acnee, hemoroizi, rău de mașină, candidoză, afte, dureri articulare, conjunctivite și o mulțime de alte afecțiuni și neplăceri pot fi vindecate cu bicarbonat de sodiu. Uite cum să prepari remediile pe bază de bicarbonat de sodiu:

Hemoroizi

5 linguri de bicarbonat de sodiu se amestecă în apa în care au fiert 4-5 rădăcini de hrean. Bolnavul suferind de hemoroizi se pune cu șezutul direct asupra vasului aburind, astfel încât vaporii de apă să ajungă la zona afectată. Băile aburi la șezut, pe bază de bicarbonat și hrean se efectuează 7 zile la rând, tratamentul dovedindu-se foarte eficient.

Înțepături de insecte

Folosește o soluție de bicarbonat de sodiu (o jumătate de linguriță la un pahar de apă) pentru a unge locul înțepat de insecte. Inflamația dispare, iar soluția pe bază de bicarbonat de sodiu nu lasă microbii să pătrundă în rană.

Transpirația picioarelor

O baie caldă la picioare, cu apă în care ai pus bicarbonat de sodiu, neutralizează mirosul neplăcut al picioarelor, datorită faptului că bicarbonatul neuralizează bacteriile care produc acest miros neplăcut. Uite și un alt remediu simplu care te scapă de transpirația excesivă a picioarelor.

Negi

O pastă din bicarbonat de sodiu și ulei de ricin s-a dovedit foarte eficientă în tratarea negilor – se aplică pasta de 2-3 ori pe zi pe zona afectată de negi.

 

Acneebicarbonat de sodiu2

Amestecă o jumătate de tub de pastă de dinți, împreună cu sucul unei lămâi și cu o linguriță de bicarbonat de sodiu, până obții o pastă omogenă. Se unge zona afectată de acnee cu această pastă și se lasă să acționeze peste noapte. Dimineață se clătește cu apă călduță.

Rău de mașină

Dacă suferi de rău de mașină, ia cu tine la drum o soluție cu bicarbonat de sodiu – o linguriță dizolvată în 25 ml de apă și bea câte o gură atunci când simți că se instalează senzația de greață.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin