Cel mai simplu truc pentru a afla dacă erupția de pe pielea copilului necesita sau nu intervenția medicului

Sunt multe lucruri pot provoca o erupție cutanată, iar părinții ar trebui să știe că există un truc simplu pentru a stabili dacă problema copilului necesită sau nu intervenția medicului.

Toată lumea ar trebui să cunoască acest truc super ușor, în special părinții, deoarece este ceva ce ar putea salva vieți. Când observăm o erupție cutanată sau un semn roșu pe tine sau pe copilul, s-ar putea să nu te gândești că este ceva foarte grav, pentru că astfel de erupții pot fi cauzate de lucruri diferite, inclusiv de stres, oboseală, alergii sau de efectul anumitor medicamente. Dar erupțiile de pe piele pot fi, de asemenea, un indicator al unei probleme mult mai grave, cum ar fi scarlatina sau rujeola.

Citește și – Cum se face testul paharului pentru a depista afecțiunile grave ale copilului febril cu erupții pe piele

O asistentă la pediatrrie, pe nume Sarah Hunstead, care este și creatoarea grupului de educație pentru copii și prim ajutor CPR Kids, le-a reamintit tuturor importanța de a monitoriza semnele suspecte de pe piele, pentru că dacă își modifică mărimea sau forma trebuie apelat la ajutorul medicului. Potrivit asistentei Hunstead, există un truc foarte simplu pe care îl puteți folosi pentru a face acest lucru și durează doar câteva secunde.

Tot ce trebuie să faceți este să înconjurați cu un pix erupția cutanat suspectă. În acest fel, puteți observa cu ușurință dacă semnul se schimbă în vreun fel, dacă devine mai mare sau își modifică forma. Doamna Hunstead a împărtășit un mod ușor de a-l aminti: „Amintiți-vă: conturați erupția, apoi verificați-o din nou mai târziu!'

Într-o postare pe Instagram, femeia a adăugat: „Ia un pix, încercuiește în jurul exteriorului și verifică-o din nou mai târziu. Acesta este un mod ușor de a putea observa dacă se răspândește sau nu'. O erupție cutanată sau o mușcătură nu este întotdeauna periculoasă, dar poate fi un semn revelator că micuțul tău ar putea avea nevoie de de tratament. Experții în sănătate recomandă să ai încredere în propria ta judecată atunci când vine vorba de a ști dacă au sau nu probleme cei mici.'

Simptomele erupției cutanate diferă în funcție de tip și de cauză. Erupția cutanată se poate dezvolata pe o singură parte a corpului sau pe tot corpul și poate fi: uscată, cu vezicule, cu pete, cu senzatie de arsură sau înțepături, descuamată, sub formă de bășici, inflamată, cauzatoare de mâncărime, dureroasă, roșiatică.

Foto – 123f.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton