Chifteluțe la cuptor

Dacă te ferești de chifteluțe pentru că nu ți se pare prea sănătoasă prăjeala, schimbă abordarea. Uite o rețetă de chifteluțe coapte la cuptor, sănătoase și foarte gustoase, care pot fi date și copiilor, după vârsta de un an.

 

Ingrediente pentru 40-45  de chifteluțe:

  • 500 g carne tocată de vită
  • o jumătate de cană de fulgi de ovăz
  • o cană de lapte
  • 2 ouă
  • un cățel de usturoi
  • un vârf de cuțit de semințe de chimen
  • sare, piper după gust

Mod de pregătire:

Încălzește cuptorul la 200 de grade și tapetează tava cu hârtie de copt.

Într-un castron, pune carnea, tărâțele de ovăz, laptele, usturoiul, chimenul, sarea, piperul, apoi adaugă ouăle crude. Amestecă bine ingredientele, până obții o pastă omogenă.

Ia cu lingurița din compoziție și modelează chifteluțele, pe care le pui apoi la cuptor, pe folia de aluminiu. Întoarce-le o dată, astfel încât să se pătrundă bine pe ambele părți. Se pot servi ca atare sau cu un sos de legume.

foto Shutterstock

 

Recomandari
Redactia.ro
RTV
ziareonline.ro
Proiecte speciale
Unica.ro
Huff
Faxnews
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Retete culinare