Clinica REMEDIS aduce in Romania cele mai performante aparate pentru investigatii imagistice avansate

Din 2011, REMEDIS intentioneaza sa isi extinda activitatea prin achizitionarea unui echipament PET/CT, centrul avand deja infrastructura necesara instalarii unui astfel de sistem si a echipamentelor specifice utilizarii acestuia.

PET/CT-ul este tehnologia ce combina investigatia radiologica cu cea de medicina nucleara si este o tehnica de imagistica unica, cu aplicatii in detectarea din timp si in urmarirea afectiunilor canceroase.

Investitia a fost realizata cu deosebita atentie pentru calitate si pentru design-ul functional si arhitectural, iar pana in momentul de fata se ridica la aproximativ 3 milioane de Euro, facand din acest centru unul dintre cele mai avansate din Romania.

Nivelul de performanta al aparatelor precum si specializarea continua a medicilor practicieni au creat premisele unei stranse colaborari cu cele mai importante institutii de sanatate publica ale capitalei. De asemenea, centrul este situat in zona centrala a Bucurestiului, in incinta renumitului Spital Universitar de Urgenta Militar Central “Carol Davila” , facilitind astfel accesul pacientilor.

“In prezent, sistemul medical si cel universitar cu finantare publica nu au resursele materiale necesare pentru a avea acces la cele mai avansate echipamente si tehnici de diagnostic, iar pregatirea si specializarea medicilor este afectata de subfinantarea cronica a acestor domenii.

Ca parte a unui grup international, cu peste 30 de ani de experienta in sectorul academic medical si in parteneriat cu Philips, am initiat acest centru pilot pe modelul existent in statele cu sisteme medicale si educationale de inalt nivel, in care firme private cu experienta in sectorul medical si producatori de prestigiu se implica in dezvoltarea serviciilor medicale, dar si in pregatirea si educarea noi generatii de specialisti.”a declarat Octavian Netcu, Country Manager Gada Group Romania.

REMEDIS porneste la drum impreuna cu o echipa medicala de elita condusa de medici primari si specialisti radiologi, personalitati medicale si academice cu experienta si recunoastere in tara si strainatate: Prof. Dr. Ioan Codorean, Coordonator Academic REMEDIS, Presedintele Societatii Romane de Medicina Nucleara si Presedintele Societatii Romane de Rezonanta Magnetica, Dr. Tudor Ciprut Coordonator Medical REMEDIS, Dr. Dragos Cuzino – Medic primar radiolog.

“REMEDIS se va implica impreuna cu cadrele didactice ale Universitatilor de profil din Romania in organizarea de cursuri de instruire ale medicilor rezidenti, in cursurile de competente specializate, precum si in aplicatii avansate clinice pentru medicii radiologi, imagisti si de medicina nucleara din Romania.”, a declarat Prof. Dr. Ioan Codorean, Coordonator Academic REMEDIS.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Stiri