Un copac înalt de peste 10 metri s-a prăbușit peste un loc de joacă din Parcul Cișmigiu

Un copac înalt de peste 10 metri s-a rupt de la rădăcină, din senin, și a căzut peste un loc de joacă în parcul Cișmigiu, din București. Arborele a distrus toboganele și un chioșc din parc, însă, din fericire, nimeni nu  a fost rănit. Directorii Administrației Domeniului Public (ADP) spun că vina pentru acest incident este a primarului Nicușor Dan, care refuză să aprobe avizele de defrișare. Primarul spune altceva.

Eram acolo, stăteam pe o bancă şi dintr-o dată am auzit un zgomot îngrozitor şi mi-am dat seama că un arbore se prăbuşeşte. Toţi copiii fugeau şi ţipau. Bine că nu a căzut în partea asta că s-ar fi prăbuşit peste copii. (…) Eu şi acum sunt înspăimântată pentru că dacă, cădea în partea asta omora copiii, a relatat un martor, pentru Observator.

Primul lucru, m-am uitat să văd dacă erau oameni în jur. Erau oameni în partea aceea, noroc că nu a fost nimeni rănit. Probabil că era putrezit, că vânt nu a fost, a spus un alt martor.

Din primele informații, copacul ar fi fost verde și nu s-au observat semne că s-ar putea prăbuși.

O fetiță de 1 an și jumătate, lovită de un adolescent pe trotinetă electrică într-un parc din Oradea

Directorii ADP dau vina pe Nicușor Dan pentru copacul căzut.

Domnul primar general nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor care pun în pericol viaţa cetăţenilor. Cad din ce în ce mai mulţi şi e firesc să cadă atâta timp cât nu lucrăm la prevenţie –  a spus Alin Drugău, derector ADP Sector 2.

Pe de cealaltă parte, Nicușor Dan a transmis în mediul online că a aprobat toate toaletările justificate și le-a respins pe cele nejustificate.

Am aprobat în ultimele săptămâni doar toaletările corect justificate și am respins sute de toaletări, pe care le-am considerat neîntemeiate. Politica de toaletări agresive, practicată în București pe perioada precedentelor administrații, a generat rezultate grave pentru mediu, a precizat Nicuşor Dan, primarul general pe pagina sa de Facebook.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri