Doi copii de la o grădiniță din Iași, infectați cu noul coronavirus

Doi copii înscriși la grădinița Prințesa Anastasia din Iași au fost testați pozitiv la noul coronavirus.

Micuții au simptome ușoare și au fost internați în spital.

„Cei doi copii se află internați la spital. Unul încă din garda de vineri, iar celălalt internat de ieri cu mama care este tot pozitivă. Copiii nu ridică probleme din punct de vedere al infecției cu SARS-CoV-2”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, potrivit Ziarul de Iași.

Citește și: Patru copii cu rujeolă din Cluj, infectați cu noul coronavirus

Toții preșcolarii și angajații unității de învățământ au fost izolați la domiciliu, conform DSP Iași.

Managerul grădiniţei, a menţionat Iuliana Tăutu, că unitatea şcolară a luat toate măsurile necesare pentru preîntâmpinarea unor astfel de cazuri.

„Fetiţa a intrat în contact, înainte de data de 22 iunie, cu o bunică venită probabil din Suceava. Ulterior, pe 29 iunie, am fost anunţaţi de către părinţi de faptul că fetiţa este confirmată pozitiv şi la fel unul dintre părinţi. Ulterior, un alt copil din grupă a prezentat simptome. Noi ne-am asigurat în permanenţă că se respectă toate măsurile, părinţii aveau obligaţia, în declaraţia pe propria răspundere, să menţioneze dacă au intrat în contact cu vreun caz suspect de Covid-19, noi facem triaj epidemiologic la intrare, părinţii intră doar cu mască, copiii au papuci de schimb şi se dezinfectează la intrare pe mânuţe”, a spus Iuliana Tăutu.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau