Patru copii cu rujeolă din Cluj, infectați cu noul coronavirus

În comuna Viișoara, județul Cluj, patru copii bolnavi de rujeolă, au fost depistați și cu noul coronavirus. Toți cei aproximativ 100 de membri ai comunității din care fac parte copiii au fost izolați la domiciliu.

Copiii cu COVID-19 și rujeolă au vârste cuprinse între 3 și 11 ani. Carantinarea localității Viișoara nu s-a impus deocamdată. Contacții direcți ai copiilor au fost testați și sunt negativi.

Citește și: Rujeola, „epidemia uitată' a României, va face ravagii dacă părinții nu-și vaccinează copiii de teama coronavirusului

Autoritățile au început în localitate o anchetă epidemiologică.

„Am fost la Viișoara împreună cu inspectorul-șef al IPJ și cu primarul, am avut o discuție privind măsurile pe care le-am luat pe izolare la domiciliu a comunității din care fac parte cei patru copii depistați pozitiv cu rujeolă și COVID-19. Am impus acolo măsura monitorizării cu strictețe a izolării la domiciliu prin filtre amplasate la intrarea în comunitatea respectivă. În măsura în care va fi nevoie, vor fi sprijiniți cu cele necesare traiului de către primarul comunei Viișoara și de către oameni de bine. Cei patru copii sunt în prezent internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, pentru Digi24.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau