Copiii cu vârste cuprinse între 1 și 9 vor fi vaccinați împotriva poliomielitei. Unde se va implementa această decizie a autorităților

Toți copiii cu vârste cuprinse între 1 și 9 ani care locuiesc în Londra vor fi vaccinați împotriva poliomielitei, după ce virusul a fost detectat în apele reziduale din nordul și estul orașului. Începând din luna februarie, virusul, care provoacă paralizie, a fost depistat de 116 ori în apele din Londra.

Prin urmare, autoritățile au pornit o campanie urgentă de imunizare și aproape un million de copii vor primi vaccinul. Părinții urmează să fie contactați de medicii de familie pentru a-și programa copiii la vaccinare.

Reprezentanții Agenţiei Britanice de Securitate Sanitară (UKHSA) spun că mostrele detectate sunt formele sigure ale vaccinului împotriva poliomielitei, însă unele dintre ele au suferit mutații și pot deveni periculoase. Alerta sanitară a început în iunie, după ce virusul a fost găsit în mai multe zone ale stației de epurare Beckton, ce deservește nordul și estul Londrei.

Nu au fost raportate cazuri de poliomielită, iar pentru majoritatea populației, care este complet vaccinată, riscul este scăzut. Dar știm că zonele din Londra în care se transmite poliovirusul au unele dintre cele mai scăzute rate de vaccinare. Din acest motiv virusul se răspândește în aceste comunități și îi expune la un risc mai mare pe acei locuitori care nu sunt complet vaccinați – a delcarat dr. Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA, potrivit gov.uk.

O viața în „plămânul de fier' – Ce a însemnat poliomielita pentru părinții din trecut

Poliomielita este o infecție gravă care poate provoca paralizie, dar la nivel național riscul general este considerat scăzut deoarece majoritatea oamenilor sunt protejați prin vaccinare. Ultimul caz de poliomielită în Marea Britanie a fost înregistrat în 1984, dar cu zeci de ani în urmă, înainte de introducerea programului de vaccinare împotriva poliomielitei, în jur de 8.000 de persoane dezvoltau paralizie în fiecare an – a continuat dr. Saliba.

Medicul specialist Adrian Streinu-Cercel, despre vaccinare: Vaccinările au salvat vieți cu nemiluita

Este vital ca părinții să se asigure că cei mici sunt complet vaccinați pentru vârsta lor. Conform sfatului JCVI, toți copiii cu vârste cuprinse între 1 și 9 ani din Londra trebuie să primească acum o doză de vaccin antipoliomielitic – fie că este vorba de o doză suplimentară de rapel sau doar pentru a se pune la curent cu vaccinările de rutină. Aceasta va asigura un nivel ridicat de protecție împotriva paraliziei. Acest lucru poate ajuta la oprirea răspândirii virusului în continuare – a încheiat medicul.

Jane Clegg, asistentă șefă a Sistemului Național de Sănătate (NHS) din Londra, a spus:

În timp ce majoritatea londonezilor sunt protejați de poliomielită, NHS va contacta în curând părinții copiilor eligibili cu vârsta cuprinsă între 1 și 9 ani pentru a le oferi o doză suplimentară pentru a se asigura că au protecție maximă împotriva virusului.

Suntem deja în contact cu părinții și îngrijitorii copiilor care nu sunt la curent cu vaccinările lor de rutină, Ei își pot rezerva acum o programare de la medicul de familie și pentru cei care nu sunt siguri de starea de vaccinare a copilului lor, pot verifica Cartea lor roșie.

Foto –


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri