Copiii între 6 – 12 ani nu vor mai fi testați pentru COVID-19 să participe la diverse activități dacă incidența crește de 3 la mie

Joi, 23 septembrie, la propunerea Comitetului pentru Situații de Urgență, a fost aprobată o hotărâre porivit căreia copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani să nu mai fie supuși testării pentru accesul la anumite activităţi, în localităţile unde rata de incidenţă COVID depăşeşte 3 la mia de locuitori.

Astfel, părinții copiilor cu vârste de 6 – 12 ani nu mai sunt obligați să prezinte un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție.

Citește și: O femeie care se temea că vaccinul anti-COVID-19 îi va afecta fertilitatea, a murit răpusă de SARS-CoV-2

„Astăzi vom avea o şedinţă de Guvern pentru a adopta o hotărâre care să modifice câteva măsuri. Aş vrea să le spun românilor că nu se vor închide magazinele la ora 18,00 peste 4 la mie (incidenţă – n.r.), vom elimina această cerinţă, vom merge până la 6 la mie, iar propunerea mea şi sper că aşa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă.

Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Şi copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi dacă vor să meargă… peste 3 la mie. Sunt lucruri pe care le corectăm”, a declarat Florin Cîţu, potrivit alephnews.ro.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri