Caraș-Severin: Un copil de un an, în comă profundă după ce a căzut dintr-o mașină aflată în mers

Un copil în vârstă de 1 an se află în comă profundă după ce a căzut din mers, din mașina pe care o conducea tatăl lui. Tragedia s-a petrecut pe un drum din localitatea Ciuta, județul Caras-Severin. Copilul se alfa în scaunul special pe bancheta din spate, dar nu avea centurile puse. Într-o curbă ușoară, portiera s-a deschis și copilul a fost aruncat pe șosea. Micuțul a fost transportat de urgență, cu răni grave, la Spitalul pentru Copii din Timișoara, dar medicii sunt rezervați cu privire la starea copilului.

Tatăl copilului (44 de ani) a fost reținut. După ce a fost testat, a reieșit că bărbatul nu consumase alcool înainte de a se urca la volan. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă, potrivit observatornews.ro.

Citește și: O fetiță de doi ani a murit după ce a luat E.coli din vacanța all inclusive din Turcia

După incident, oamenii legi au transmis un comunicat prin care atrag atenția părinților să să-și fixeze în scaunele special pentru mașini copiii cu o înălțime de până la 135 de cm.

„Vă recomandăm să ţineți cont de faptul că cei mici trebuie protejaţi împotriva urmărilor accidentelor de circulaţie cu ajutorul unui sistem eficient, potrivit vârstei, greutăţii şi înălţimii acestora.

Nerespectarea obligaţiei pasagerilor aflaţi într-un autovehicul de a purta, în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranţă omologate se sancţionează cu 4 sau 5 puncte-amendă, iar conducătorului de autovehicul i se aplică şi 3 puncte de penalizare', au transmis reprezentanții IPJ Caraş-Severin.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri