Un copil, de doi ani, a ajuns în stare gravă la spital după ce a înghițit o baterie tip pastilă

Caz șocant în statul Sonora, Mexic, unde un copil în vârstă de doi ani se zbate între viață și moarte după ce a înghițit o baterie care a explodat în corpul său. Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii octombrie.

Dylan Alejandro, în vârstă de doi ani, a înghițit bateria în timp ce era acasă cu familia, dar nimeni nu a observat că a avut loc incidentul, părinții dându-și seama că ceva nu este în regulă când băiatul a început să respire din ce în ce mai greu, notează Daily Star. Familia l-a dus de urgență la spital, iar medicii au stabilit că Dylan înghițise o baterie cu litiu.

Din cauza situației grave în care se afla copilul și a rănilor severe provocate de bateria explodată, el a fost transferat la un spital din capitala statului Sonora.

O mamă care credea că băiețelul ei este răcit, a descoperit că micuțul este infectat cu un virus periculos de care nu auzise niciodată

Explozia bateriei i-a provocat o arsură gravă la esofag și o infecție la unul dintre plămâni, a declarat mama copilului, presei locale.

Copilul a fost internat la terapie intensivă pentru a-i fi stabilizat nivelul oxigenului din sânge. Abia apoi va putea fi operat.

Înghițirea unei baterii tip pastilă (baterie de ceas) cu litiu poate provoca o reacție chimică ce poate duce la deces în decurs de două ore.

Foto – Pixabay


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri