Studiu: Coronavirusul poate afecta placenta femeilor însărcinate

Potrivit unui studiu recent realizat de Universitatea Northwestern din Statele Unite, noul coronavirus afectează circulaţia sângelui în placenta femeilor însărcinate infectate.

La studiu au participat 16 femei confirmate pozitiv cu COVID-19  care au născut în perioada martie – mai la spitalul Northwesterns Memorial, din Chicago.

Citește și: Primul bebeluș din România infectat cu coronavirus s-a vindecat

Analizând placenta, Cercetătorii au nalizat placenta și au constatat ale vaselor de sânge.

Toţi bebeluşii s-au născut perfect sănătoşi şi nu s-au infectat cu noul coronavirus. Însă autorii studiului susțin că virusul „ar putea provoca modificări ale placentei, ceea ce are câteva implicaţii destul de semnificative pentru sănătatea unei sarcini”.

Citește și: Medici ginecologi: Femeile însărcinate sunt mai vulnerabile la coronavirus'

 „Ar putea provoca un flux de sânge mai mic în placentă, ceea ce duce la o posibilă scădere a oxigenării şi a cantităţii de nutrienţi pe care o primeşte fătul”, a explicat Dr. Jeff Goldstein, unul dintre co-autorii studiului, potrivit Mediafax.

Dintre participantele la studiu, 15 femei au fost infectate în cel de-al treilea trimestriu de sarcină. Cea de-a 16-a mamă, care a fost asimptomatică, a avut un avort spontan la 16 săptămâni. Cu toate acestea, nu s-a stabilit dacă avortul s-a datorat infectării.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau