Coronavirus: Ce măsuri trebuie să ia părinții pentru a-și proteja copiii

În contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, UNICEF a decis să vină în întâmpinarea îngrijorării părinților și le furnizează acestora câteva informații importante legate de răspândirea virusului, precum și câteva măsuri prin care copiii și adulții pot fi protejați.

Citește și  Coronavirus: Este sau nu indicat să-ți scoți copilul la plimbare? Răspunsul lui Streinu Cercel

Potrivit recomandărilor celor de la UNICEF, în cazul în care un membru al familiei prezintă simptome, trebuie să solicite din timp îngrijiri medicale, în cazul apariției febrei, a tusei sau a dificultăților de respirație. Foarte importantă este informarea medicului cu privire la zona din care raportați simptomele și dacă ați colătorit sau nu, în ultima vreme, prin locuri de risc.

Cele mai importante măsuri de precauţie recomandate pentru a evita contaminarea:

  1. Spălaţi-vă mâinile frecvent cu apă şi săpun sau curăţaţi-le cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool;
  2. Acoperiţi-vă gura şi nasul când tuşiţi sau strănutaţi;
  3. Evitaţi contactul direct cu orice persoană care are simptome de răceală sau gripă;
  4. Adresaţi-vă medicului dacă aveţi febră, tuşiți sau respiraţi greu.

Pentru viitoarele mămici, UNICEF recomandă respectarea regulilor de igienă și a măsurilor de precauție împotriva infectării cu noul coronavirus. În plus, la detectarea oricăror simptome – febră, tuse sau dificultăți respiratorii, pentru femeile însărcinate este esențială solicitarea îngrijirilor medicale.

Citește și  Medici ginecologi: Femeile însărcinate sunt mai vulnerabile la coronavirus'

În cazul femeilor care alăptează, trebuie luate unele măsuri de precauție, există riscul transmiterii virusului de la mamă la copil prin secreţii respiratorii şi contact direct, dar şi indirect, prin contactul cu suprafeţele contaminate. Purtarea unei măști chirurgicale în timpul alăptării, igienizarea mâinilor înainte și după alăptare și dezinfectarea frecventă a zonelor cu care copilul intră în contact, sunt, de asemenea, măsuri ce trebuie respectate în această perioadă.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau