Coronavirus: Este sau nu indicat să-ți scoți copilul la plimbare? Răspunsul lui Streinu Cercel

Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus crește alarmant în România, iar odată cu el, crește și cifra oamenilor înspăimântați de răspândirea virusului ucigaș. Iar cei care au copii, își fac cele mai multe griji.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase 'Matei Balş', prof. Adrian Streinu Cercel, a răspuns într-un interviu televizat mai multor întrebări legate de îngrijorarea cu privire la coronavirus. Una dintre problemele abordate a fost și cea legată de copii, dacă este sau nu recomandat să-i scoatem pe cei mici la plimbare în această perioadă.

Adrian Streinu Cercel a declarat că e important ca aceștia să nu vină în contact cu alte persoane.

Citește și Video Gestul șocant al unui tată ieșit din carantină din cauza coronavirusului

„Transmiterea aerogenă este minimală. Ca atare, dacă acest copil este plimbat, dar este protejat să nu vină în contact cu persoanele din jur, practic, n-ar trebui să se întâmple mare lucru(infectare cucoronavirus – n.red.). Dar asta spunem astăzi, peste două sau trei săptămâni s-ar putea să spunem total diferit. Aşa că luaţi cu titlu de inventar ce vă spun acum', a declarat prof. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, potrivit adevărul.ro.

Citește și Coronavirusul nu ucide copii. Niciun minor sub 9 ani nu a fost răpus de COVID-19

Cei mici trebuie feriţi de acele locuri de joacă unde se presupune atingerea unor suprafeţe/obiecte comune de către un număr mare de persoane. De asemenea, trebuie ținuți departe și de aglomeraţia din magazine.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau