Creati-va singuri decoratiunile de Craciun

Te gandesti sa innoiesti decora­tiu­nile de Craciun? Ce rost are sa dai banii pe unele gata facute, cand poti cumpara, mai ieftin, niste materiale atragatoare? Vei castiga in plus si cateva ore placute, de bricolaj, impreuna cu copiii tai.

Cosulete
Materiale necesare:
Carton colorat, mat , in culori diferite, asortate; hartie alba, carton alb; hartie creponata colorata sau sireturi colorate; foarfece, compas, lipici, un capsator, un perforator.

1. Poti sa le zici „cosuletele abundentei, pentru ca, dupa ce le veti lucra impreuna, le vei umple cu surprize si bunatati: biscuiti, bomboane, caramele (haide, doar se apropie Craciunul, e singura luna in care poti ceda in fata dulciurilor!). Dupa realizare, le poti atarna in brad sau chiar de marginea unui raft al bibliotecii.

2. Cu ajutorul compasului, deseneaza pe hartie un sfert de cerc, cu diametrul de 16 cm. Traseaza doua linii in unghi drept, pentru a realiza laturile, ca in imagine.

Decupeaza cu foarfeca, de-a lungul conturului, pentru a obtine un sablon: pe acesta il vei aseza pe rand pe cartoanele colorate, trasand apoi cu un creion sferturile de cerc. Decupeaza atatea sferturi de cerc cate cosulete vei dori sa faci.

3. Pentru a obtine hartia dantelata, ia o banda mai lunga de hartie alba si indoaie-o ca pe o armonica. Deseneaza pe fata ramasa in exterior niste modele, apoi decupeaza-le, executand taietura pe toate fetele odata.

Cand veti desface acordeonul, modelele decupate se vor repeta, realizand o dantela.

4. Pentru a realiza un cosulet, ia un sfert de cerc. Lipeste cu lipici pe marginea de sus o bucata de dantela de hartie, lunga cat mar­gi­nea, indoind-o din aproape in aproape pentru a realiza un arc de cerc si lasand un pic de hartie sa iasa in afara. (Sau poti folosi dantela de hartie confectionata de-a gata.)

Ruleaza sfertul de cerc in for­ma de con, suprapunand un pic marginile una peste alta si capsandu-le sus, pentru a le tine impreuna. Pe marginea ramasa usor des­facuta, mai poti lipi deasupra o banda ingusta de carton, de aceeasi culoare, pentru a masca lipitura.

5. Cu ajutorul perforatorului, da cate o gaura in doua puncte diametral opuse, prin care vei trece siretul sau snurul de hartie facut din hartia creponata. Daca vrei sa faci si literele, pentru a identifica al cui anume e cosuletul, poti decupa aceste litere din carton si le poti da cu un spray cu argintiu.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice