Creati-va singuri decoratiunile de Craciun

Ursuleti
Ursuleti sau alte animalute, ori personaje specifice Sarbatorilor (un om de zapda e foarte usor de facut de catre copiii mai micuti) se pot realiza tot din lut colorat.

Sfat: umezeste-i celui mic mainile inainte de a-l lasa sa modeleze; asta il va ajuta sa nu i se lipeasca lutul de degetele. Un ursulet se realizeaza astfel: se fac doua bile, una micuta si una de cinci ori mai mare.

Din bila micuta se face capul ursului (aveti grija sa lipiti bine inauntru firul de agatat, ca sa nu scape cand atarnati ursuletul in brad, iar din cea mare se modeleaza corpul, cu picioarele si labele din fata, dintr-o bucata.

Cele doua piese se unesc intre ele cu ajutorul unui bat de chibrit si se lipesc bine. Hainele se picteaza cu culori acrilice, a doua zi.

Cutie de cadouri
Edrept ca o cutie de cadouri facuta de copilasul tau nu va arata la fel de aspectuos ca una cumparata gata, dar cu siguranta confectionarea acesteia va reprezenta o ocupatie distractiva.

Pentru inceput, faceti cutii patrate – cele rotunde sunt mai greu de masurat si decupat. Cum mai aspectuoase si mai zdravene sunt cele realizate din carton ondulat, pentru cutiile mari va trebui sa va faceti o provizie de materiale.

Din carton obisnuit puteti face cutii micute. Mai aveti nevoie de foarfece si de un lipici bun (nu lasa copilul sa il manuiasca, isi va lipi degetelele – lui da-i de decupat formele, dupa ce tu ai facut contururile pe carton).

Daca iti poti evalua si singura dimensiunile pentru o cutie patrata, pentru a realiza o cutie rotunda urmareste imaginile de mai jos: mai intai taie o banda lunga, care va fi corpul cutiei, si indoaie 2 cm din marginea de jos a acesteia.

Cercul pentru fund se masoara cu ajutorul sulului de carton, iar cercul pentru capac se face un pic mai mare.

Flori
Un ornament foarte simplu, sub forma de floare, se poate realiza din resturile ramase nefolosite de la cutii.

Se taie benzi mai lungi si se ruleaza pe degete. Se lipesc cu lipici in capatul unde se unesc toate cercurile, punand agrafe pentru a tine ruloul fix cat timp se usuca lipiciul.

Dupa ce ati facut mai multe astfel de rulouri, se pot uni cate trei tot cu ajutorul agrafelor.

Vei obtine un fel de floricica ce nu mai are nevoie nici macar de fir de agatat – ea se poate fixa de o crenguta, care va trece printr-o „petala.

Realizat de Alina Miron

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4


Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice