A crescut indemnizatia pentru persoanele cu handicap

De la 1 iulie 2018 a crescut indemnizatia pentru persoanele cu handicap si pentru parintii ai caror copii sunt incadrati intr-un grad de handicap.

Este ce-a de-a doua crestere care vizeza persoanele cu handicap, din acest an, conform unui act normativ care a intrat in vigoare toamna trecuta.

A crescut indemnizatia pentru persoanele cu handicap

In prima etapa, de la 1 ianuarie 2018, a crescut indemnizatia pentru persoanele cu handicap cu cateva procente. De la 1 iulie s-a inregistrat o noua crestere cu cateva procente, conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 60/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Cum se calculeaza indemnizatia pentru persoanele cu handicap

Suma la care are dreptul o persoana cu handicap se calculeaza prin raportarea la valoarea indicatorului social de referinta, a carui valoare este anul acesta de 500 de lei.

A crescut indemnizatia pentru copiii cu handicap

Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 60/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, de la 1 iulie, indemnizatia pentru parinti sau pentru persoanele care au ingrijire copii cu handicap, a crescut pana la 60% din valoarea indicatorului social de referinta in cazul copiilor cu handicap grav, 35% pentru copiii cu handicap accentuat si 12% pentru copiii cu handicap mediu.

Cu cat a crescut indemnizatia pentru persoanele cu handicap

Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 60/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, de la 1 iulie, indemnizatia pentru persoanele adulte cu handicap a crescut la 70% din valoarea indicatorului social de referinta pentru handicap grav si 53% pentru handicap accentuat.

In plus, bugetul personal complementar lunar a crescut la 30% din valoarea indicatorului social de referinta pentru un adult cu handicap grav, 22% pentru handicap accentuat si 12% pentru handicap mediu.

Surse: avocatnet.ro; Camera Deputatilor
Foto:123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie