Crește numărul infectărilor cu adenovirus în rândul copiilor. La ce simptome trebuie să fim atenți

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de copii care se infectează cu Adenovirus.

„Acest virus are câteva subtipuri „

Copiii depistați cu acest virus ajung la Urgență cu febră mare și probleme digestive.

„Acest virus afectează cel mai frecvent copiii și sugarii. Ca mod de transmitere, trebuie să ne legăm de faptul că acest virus are câteva subtipuri care au un anumit tropism pentru anumite țesuturi. Cum ar fi cel respirator și cel digestiv. Deci transmiterea se face la nivel de aerosoli care conțin virus de pe partea digestivă, dar și pe cale orală.”a declarat Gabriel Nistor, medic infecționist la Institutul Matei Balș.

Medicii mai spun că transmiterea virusului se poate opri prin respectarea regulilor de igienă. Virusul se transmite ușor în comunități precum grădinițe, școli sau chiar creșe. Așadar, părinții trebuie să aibă grijă la igiena celor mici.

O mamă care credea că băiețelul ei este răcit, a descoperit că micuțul este infectat cu un virus periculos de care nu auzise niciodată

Printre semnalele de bază ale infecției cu adenovinus se numără febra, tusea, vărsăturile, simptomele respiratorii, o stare generală de rău și diareea. Infecția cu adenovirus poate duce și la complicații, mai exact la bronșiolită, pneumonie sau conjunctivită.

„Părinții trebuie să fie atenți la simptomatologia copilului care nu trece la tratament simptomatic. O febră înaltă, de obicei, sau sugarii nu se mai alimentează”, a mai precizat medicul Gabriel Nistor, pentru Antena 3 CNN.

„Nu sunt virusuri noi!”

Medicii spun că adenovirusurile nu sunt virusuri noi și el pot da, de mult oeri, doar răceli comune. Dar pot evolua negativ foarte rapid.

'Adenovirusurile cu siguranță nu sunt virusuri noi. Ele dau de multe ori răcelile comune, care trec în câteva zile. Dar în același timp putem să avem pneumonie, sau otită, sau infecții digestive, infecții urinare și chiar meningită sau encefalită.

În cazul celor care au un sistem imunitar deficitar există riscul să apară complicații și forme severe de boală', a explicat medicul infecționist Adrian Marinescu pentru sursa menționată anterior.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri