Cristina Șișcanu și-a înscris fetița la o școală privată. „Știm hibele învățământului de stat din România!”

Cristina Șișcanu a anunțat în mediul online că și-a înscris fetița la o școală privată. Vedeta de televiziune și soțul ei, Mădălin Ionescu, au decis ca Petra, care a împlinit șase ani pe 1 mai, să nu studieze la școala de stat.

V-am promis că imediat ce vom finaliza procedura de înscriere a Petrei la o școală privată vă voi mărturisi la ce școală privată am înscris-o. Vă mărturisesc că acum câteva luni bune și eu și Mădălin am stat și am analizat foarte bine mai multe săptămâni dacă să o trimitem pe Petra la o școală privată sau să meargă la o școală de stat. Până la urmă am decis să meargă la o școală privată. Următoarea etapă a fost la ce școală privată să meargă că și aici vrem să luam cea mai bună decizie.' – a explicat ea, într-o înregistrare video, pe Instagram.

„Știm hibele învățământului de stat din România!”

Cristina Șișcanu și-a explicat apoi decizia de a schimba unitatea de învățământ a fetei. Ea spune că la stat sunt multe hibe' și probleme în sistemul de învățământ, așa că ea și soțul ei au decis să o ducă la privat. Un alt plus al școlii private, mai spune Șișcanu, este că scapă de after-school și de cheltuielile pe care le implică.

Cristina Șișcanu, îngrijorată de problemele de sănătate ale Petrei. „Nu știu ce fel de virus este. Nu mi s-a mai întâmplat!'

„Ne-am gândit și din punct de vedere financiar”

Vreau să vă spun și de ce am optat pentru o școală privată. Am optat pentru că ne-am gândit așa: Petra va merge la o școală de stat, dar nu vreau să mai intru în detaliile acestea despre diferența între învățământul de stat și învățământul privat, sunt discuții interminabile, știm hibele învățământului de stat din România.

Ne-am gândit și din punct de vedere financiar, mergând la o școală de stat copilul trebuie să meargă apoi și la un afterschool, apoi trebuie să meargă și la niște activități. Așadar toate activitățile ar trebuie plătite, plus de asta unul dintre părinți trebuie să devină șoferul copilului. Să-l ducă unde are nevoie.

Asta presupune că eu ar fi trebuit să renunț la anumite proiecte ca să pot să am mai mult timp liber ca să pot să o duc pe Petra, să o iau de la școală, să o duc la after-school', a continuat soția lui Mădălin Ionescu.

„Am făcut o listă ce înseamnă o școală de stat și cheltuielile pe care le presupune o școală de stat chiar dacă învățământul de stat e gratuit, totuși nu este suficient și știți foarte bine, dragi părinți. (…) Am văzut că nu ajungi la o sumă tocmai mică pe lună așa că până la urmă am luat decizia că trebuie să meargă la o școală privată' – a încheiat ea.

Foto – Instagram


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri