Cu bunicii in vacanta!

A-ti petrece timpul cu bunicii, copil fiind, este si amuzant, si reconfortant. Ei sunt legatura cu trecutul familiei si sunt cei care ne pot invata sa apreciem prezentul.


Desi este posibil ca bunicii sa nu vada la fel ca noi sau copiii nostri lucruri comune ca muzica, filmele, felul de a dansa, jocurile preferate, ceea ce au ei de spus, povestile lor le pot deschide mintea celor mici catre o lume noua, pe care, poate, nu o vor mai experimenta niciodata.

Ascultand ce au de povestit despre viata lor, de exemplu, poate fi amuzant sau chiar te poate face sa iti vezi propria viata intr-un mod, dintr-o perspectiva diferite.

Ca sa nu mai vorbim ca, petrecand timp cu bunicii tai sau ai altora, ii va face pe acei bunici fericiti, vor intineri si ei un pic. Ce perioada mai buna poate fi pentru acest schimb intre generatii decat vacanta de vara?

Si acum, probabil ca va asteptati sa cititi despre minunata oportunitate oferita de a trimite copiii la bunici in vacanta de vara. Ei bine, nu! Ceea ce va propun este sa ii luati pe bunici cu voi in vacanta! Nu aruncati revista spunand: „Aaaaa, asta in niciun caz!

Haideti sa ne gandim putin la aceste vacante multigenerationale. De ce ar fi o idee buna sa ii luati si pe bunici in vacanta?

Este evident, la prima vedere, avantajul existentei a inca unor perechi de maini, alaturi de parintii cu copii, care sa se ocupe de o multime de sarcini: pregatirea hranei, cumparaturi, incarcatul si descarcatul bagajelor, atentie suplimentara acordata copiilor, prevenind astfel conflicte legate de rivalitatea fraterna, distribuirea muncii pentru a distra copiii de diferite generatii (cel mare, cu parintii, poate merge la parcul de distractii, catarari pe munte, drumetii sau cu hidrobicicleta, iar cel mic poate sta pe paturica cu bunicii la nisip sau la orice alte jocuri cu care cei doi bunici sau patru pot antrena micutul).

In plus, este evident pentru toata lumea ca exista o legatura speciala intre bunici si nepoti, iar vacanta de vara poate fi o ocazie foarte buna pentru ca bunicii sa petreaca un timp de calitate cu cei mici, cu atat mai mult daca nu se vad prea des in timpul anului, iar prezenta parintilor alaturi de ei poate fi acel ceva care sa echilibreze tendinta bunicilor de a-i rasfata pe nepoti din cale afara.

Insa parintii trebuie sa fie atenti sa nu paseze ingrijirea copiilor lor exclusiv bunicilor, pentru ca si acestia trebuie sa se bucure de vacanta.

Si nici sa isi asume ingrijirea tuturor – bunici si copii laolalta, ca sa nu vina mai stresati din concediu decat au plecat. Cheia armoniei unei vacante cu trei generatii este de a descoperi ideea pe care o are fiecare dintre generatii despre ce inseamna o vacanta perfecta.

De exemplu, pentru tine, mamico, o asemenea vacanta ar putea fi cea in care sa te lipesti de marginea unei piscine cu o carte in mana si sa te relaxezi, in timp ce pentru tati – sa umble cu un ghid turistic in mana si sa viziteze atractiile turistice din zona.

Iar pentru copilul tau, sa stea sa alerge de nauc pe malul marii si sa construiasca la infinit castele de nisip. Iar daca ii luati si pe bunici cu voi, evident ca va trebui sa luati in considerare preferintele si mai multor persoane. Este foarte tentant sa visezi ca bunicii vor avea grija de cei mici, in timp ce tu iei cu sotul tau cine romantice sub clar de luna.

Dar sa nu uiti ca si ei au nevoie de un astfel de timp pentru ei! Poate bunicul vrea sa mearga la pescuit sau bunica vrea impachetari cu alge…

Nu uitati sa discutati clar diviziunea muncii in concediu, daca planuiti sa preparati masa „in casa si nu luati pensiune completa. Stabiliti cine cum va contribui la prepararea meselor, cine ce va cumpara, sa se respecte particularitatile de dieta pentru cei care trebuie sa tina un regim.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Relatii