Cum este Iulia Albu ca mamă. Principiile după care se ghidează în creșterea Mikaelei

Când apare pe sticlă, la radio sau la diverse evenimente, Iulia Albu (40 de ani) își face rapid remarcată prezența prin felul ei excentric de a fi. Dar v-ați întrebat vreodată cum este Iulia în postura de mamă?

Criticul de modă are o fată, Mikaela, în vârstă de 12 ani, din fosta căsnicie cu designerul de încălțăminte Mihai Albu. Iulia a povestit recent, într-un interviu acordat publicației OK!Magazine, cum este ea ca mamă și care sunt principiile după care se ghidează în creșterea și educarea fetiței.

Iulia Albu spune că, atunci când vine vorba despre Mikaela, cel mai tare se teme ca fata să nu fie influențată în vreun fel de lucruile care apar în mediul online. De aceea, fosta jurată de la Bravo, ai stil!' își ține fata cât mai departe de rețelele de socializare.

Da, îmi este teamă că Mikaela ar putea fi influenţată, de aceea o ţin departe de social media, sunt foarte rare momentele în care ea apare. Şi oricum acele momente sunt sub stricta supraveghere a noastră. Îmi dau seama că n-o să pot fi lângă ea tot timpul şi nici nu sunt unul dintre acei părinţi care să-şi controleze copilul. Dar fireşte că-mi doresc să-i pot fi un sprijin şi îmi doresc să avem întotdeauna relaţia pe care o avem acum. Şi care nu este neapărat o relaţie clasică mamă-fiică. Noi suntem cele mai bune prietene – a spus Iulia.

Citește și: 10 reguli stricte pe care copiii lui Kate si William trebuie sa le respecte

Criticul vestimentar spune că Mikaela este tot la fel de ambițioasă și de încăpățânată precum este ea și o ajută să realizeze că pentru a ajunge departe în viață, trebuie să ai din copilărie libertatea de a face lucruri mărunte:

Încăpăţânarea şi ambiţia (n.r. – le-a luat de la ea). Şi cred că aceste două atribute sunt extrem de importante. Nu sunt una dintre acele mame care va spune că fetiţa mea este cea mai frumoasă şi nici una dintre mamele care va încerca să îi spună cu ce să se îmbrace. Şi cred că, lăsându-i libertatea să facă lucrurile mici, va învăţa să aibă curaj să facă ea singură lucrurile mari în viaţă.

Legat de răsfăț, Iulia spune că nu există așa ceva în cazul ei și al Mikaelei pentru că așa ceva i-ar afecta caracterul fetei.

Nu există aşa ceva. Îmi doresc tot ce e mai bun pentru ea, dar asta nu  înseamnă că o voi încuraja vreodată să fie lacomă sau să nu acorde lucrurilor valoarea pe care o au. În acelaşi timp, are parte de lucrurile pe care şi le doreşte. Încercăm să o învăţăm că trebuie să le şi merite, în schimb. Pentru că atunci când îi dai totul unui copil şi lucrul ăsta nu e condiţionat, consider că asta afectează dezvoltarea caracterului. Iar noi ne dorim ca ea să aprecieze oamenii din jur, dar să şi aibă o stimă de sine bazată pe realitate  – a adăugat Iulia Albu, potrivit sursei citate mai sus.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie