Cum faci ca zborul cu avionul, cu un copil, să nu se transforme într-un dezastru. 4 trucuri geniale de la o stewardesă

O însoțitoare de zbor, cu 39 de experiență la locul de muncă, mamă a trei copii, a dezvăluit câteva trucuri utile pentru a face transportul aerian cu copiii mai ușor.

Zborul cu copiii nu e niciodată ușor, iar părinții își fac o mulțime de griji când trebuie să plece la drum, cu avionul, împreună cu cei mici. Așadar ce putem face pentru ca experiența să nu se transforme într-un adevărat coșmar?

Vlăduța Lupău, despre primul zbor în trei cu avionul. „A durat cinci ore'

Robin Mermelstein, o însoțitoare de bord, în vârstă de 62 de ani, mamă a trei copii, activă pe rețelele de socializare și care împărtășește pe TikTok experiența ei, a declarat pentru publicația People, cum trebuie să se comporte părinții și copiii când călătoresc cu avionul.

Fără gustările care pot face mizerie

Când planificați gustările pe care să le aduceți la bord, luați în considerare produsele care nu pot face mizerie, nu curg, din care nu cad firimituri etc. Mermelstein spune că atunci când copiii ei erau mici, ea împacheta porții „foarte mici' din gustările preferate ale copiilor pentru a reduce riscul de a face mizerie. „Dacă deschizi o pungă mare de floricele în avion, se vor împrăștia peste tot peste tot, chiar și când adulții mănâncă”, subliniază ea.

Nu vă fie teamă să cereți ajutor

În calitate de mamă, Mermelstein este deosebit de sensibilă la situația părinților din avion, dar nu este singurul membru al echipajului care face acest lucru. Ea încurajează călătorii cu copii să comunice cu însoțitorii de zbor atunci când au nevoie de ceva, pentru a gestiona mai bine situația.

Dacă mama sau tata trebuie să meargă la baie, putem urmări copiii„, spune Mermelstein. „Voi ține copilul în brațe, mă voi plimba cu el sau îi voi distrage altfel atenția câteva minute.

Verificați-vă de două ori bagajele să nu uitați ceva

Deși Mermelstein și colegii ei sunt bucuroși să ajute atunci când pot, este important ca părinții să nu uite acasă lucrurile esențiale pentru copii. Pentru că echipajul de zbor nu le poate oferi cele necesare celor mici. 

„După 9/11, ne-am rezumat la cât mai puține obiecte dispensabile. Nu le pot oferi ceva ce nu avem.”

De exemplu, cabinele nu mai sunt echipate cu scutece, iar zborurile interne nu vor avea întotdeauna la îndemână perne și pături. Chiar și disponibilitatea alimentelor nu este de încredere, așa că aducerea de gustări este cea mai bună modalitate de a vă asigura că micuții mănâncă ceea ce le place. De asemenea, nu strică să aveți scutece și gustări suplimentare, pentru situațiile când apar întârzierile de zboruri.

Pregătiți-vă și copilul

Părinții ar trebui să le explice celor mici în prealabil realitățile zborului, astfel încât ei să poată decide de ce ar putea avea nevoie pentru a sta cuminți și ocupați cât mai mult timp. Mermelstein spune că familiile care fac acest lucru tind să aibă cele mai puține probleme în timpul zborului. Ea își amintește de un băiețel de 7 ani, deosebit de educat, însoțit de mama lui, într-o călătorie de 12 ore de la Tel Aviv la New York.

„I-am făcut complimente [mamei] și ea a spus: ‘Oh, știu. Crede-mă, înainte să ne urcăm în avion, i-am explicat că este lung. Și l-am întrebat ce îi trebuie, ce să luăm cu noi pentru a se simți confortabil.

Nu te baza doar pe gadgeturi pentru a-l ține ocupat pe cel mic

În ceea ce privește divertismentul în timpul zborului, Mermelstein spune că dacă sunt mai multe opțiuni, atunci e și mai bine. „Trebuie să ai ceva de rezervă pentru copiii mici, pentru că, dacă ei rămân fără baterie la singurul dispozitiv mobil pe care-l au atunci ești blocat”, spune ea. „Nu aș lăsa doar o singură opțiune, cum ar fi doar un gadget”.

Când copiii lui Mermelstein erau mai mici, ea spune că lua la drum diverse cărți interactive, autocolante și jucării de buzunar pentru a-și distra copiii la intervale scurte de timp. „Trebuie să te joci cu asta timp de 15 minute, iar după 15 minute, poți deschide ceva nou„, își amintește ea că le-a spus celor trei copii ai ei. „De multe ori veneam acasă cu pungi de lucruri neatinse”.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri