Un joc simplu, care dezvoltă inteligența

O mulțime de jocuri, care mai de care mai sofisticate, îl ajută pe bebelușul tău să învețe lucruri noi. Dar uneori, cu lucruri mai simple, obții rezultate mai spectaculoase. În plus, faci mari economii la buget. Uite un simplu joc, deloc costisitor, care îl ajută pe cel mic să învețe despre forme și culori și îi dezvoltă inteligența.

 

Pune pe o masă, în 3 grămăjoare diferite, nuci, boabe de fasole și macaroane sau mere, banane și mandarine întregi. Lasă-l pe cel mic să se uite puțin la imagine, pentru a o reține vizual, apoi amestecă cele trei grămăjoare și începe să sortezi tu, pe categorii. Lasă-l apoi pe el să aleagă și să sorteze în grămăjoare. Acest joc simplu îl învață o mulțime de lucruri – despre culori, despre forme și chiar despre greutatea diferită a anumitor obiecte. Jocul îi dezvoltă atenția, capacitatea de memorare și în plus, îi îmbunătățește abilitățile motorii fine. Cu cât copilul este mai mare, cu atât mărimea obiectelor de sortat poate scădea. Dacă juniorul are peste 1 an și jumătate, jocul poate fi făcut cu boabe de orez, stafide și boabe de linte.
Mare atenție: nu lăsa copilul nicio secundă nesupravegheat și nu îl lăsa să înghită 'jucătorii'.

Pentru 2 ani+

După 2 ani, jocul se poate complica și mai tare – poți folosi elemente din 4-5 categorii diferite, de forme, culori și greutăți diferite și îl poți învăța pe cel mic și denumirile lor și chiar să numere câte elemente sunt în mulțimea respectivă. Asta îi va fi de ajutor ulterior și la grădiniță.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul