Cum interpretezi o linie stearsa pe testul de sarcina

Momentul in care faci un test de sarcina este unul incarcat de emotie. Daca mai adaugi si un rezultat ambiguu, in care apar doua liniute pe testul de sarcina, insa doar una este clara, iar cea de-a doua e foarte stearsa, stresul generat creste considerabil.

Ce poate insemna o linie stearsa pe testul de sarcina?

O linie stearsa pe testul de sarcina, mai bine spus, doua linii, din care una stearsa, poate fi interpretata in doua moduri.

Cel mai frecvent, a doua linie pe stestul de sarcina inseamna ca esti insarcinata, oricat de palida ar aparea.

Insa acest rezultat nu are o singura interpretare. A doua linie stearsa pe testul de sarcina poate fi o linie de evaporare.

Ce este o linie de evaporare

O linie palida aparuta langa cea de control, marcata cu C, poate aparea dupa evaporarea urinei din caseta de rezultat a testului de sarcina.
Aceasta linie apare dupa timpul recomandat de citire a testului de sarcina (cca 5 minute), iar aceasta linie este incolora, abia vizibila.

Linia de evaporare poate aparea pe un test de sarcina, indiferent de firma producatoare. Aceasta nu indica prezenta hormonului hCG si nu indica existenta unei sarcini.
Spre deosebire de o linie fina prezenta pe un test de sarcina, ce poate aparea roz sau bleu, in functie de testul efectuat, linia de evaporare este aproape incolora.

Ce genereaza linia de evaporare

Linia de evaporare apare atunci cand se asteapta prea mult timp si se citeste rezultatul dupa timpul de reactie al testului.
Din acest motiv e important sa citesti testul de sarcina exact la dupa perioada de timp mentionata de producator in prospect.
Alte femei tin testul dupa ce citesc un rezultat negativ, ca apoi cand il verifica, dupa timpul scurs, sa presupuna ca sunt insarcinate la vederea liniutei de evaporare.

Linia de evaporare nu apare pe toate testele, deoarece urina are proprietati diferite de la om la om. Astfel, in unele cazuri linia poate sa nu apara deloc, sa apara dupa 5 minute sau sa apara chiar dupa o ora.

Diferenta dintre un test de sarcina pozitiv si o linie de evaporare

Daca cea de-a doua liniuta de pe testul tau apare in intervalul in care este recomandat sa citesti testul, nu este o linie de evaporare.

Daca insa ai citit testul initial, nu ai vazut o liniuta, apoi l-ai citit din nou dupa ce s-au scurs mai bine de 5 minute, cel mai probabil este vorba despre o linie de evaporare si nu esti insarcinata.

In situatia in care esti intr-adevar insarcinata, insa liniuta aparuta pe testul de sarcina a fost una foarte slab conturata, cel mai probabil ai facut testul de sarcina prea devreme, iar nivelul de hormon din sange nu era foarte mare. Pentru siguranta, repeta testul de sarcina la cateva zile dupa intarzierea menstruatiei.

Sursa: wehavekids.com

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Contraceptie si planning