Crezi ca ai putea fi insarcinata? Chit ca e vorba de o sarcina pe care o astepti cu nerabdare, chit ca e vorba de un accident si e posibil sa fii insarcinata neplanificat, iata dupa cat timp poti face testul de sarcina si cum il folosesti corect.
Testele de sarcina reactioneaza in contact cu hormonii prezenti in urina, mai precis cu gonadotropina corionica, un hormon ce se secreta doar in prezenta unei sarcini implantate in mucoasa uterina.
Pentru a efectua un test de sarcina, este suficient sa colectezi urina intr-un recipient pentru urocultura sau, in cazul testelor mai noi, sa urinezi pe testul de sarcina. Potrivit unor studii, relevanța acestor test bazate pe urină este de 95%.
In continuare, cum vei gasi si in prospectul testului de sarcina, in casuta de rezultat a testului, exista o linie de control, care trebuie sa apara indiferent de prezenta sau absenta unei sarcini.
In plus fata de linia de control, in cazul in care o sarcina este prezenta, va aparea si o a doua linie. In cazul in care inca nu ai ramas insarcinata, linia de control este singura care va aparea pe testul de sarcina.
In mod normal, ar trebui sa astepti pana in saptamana urmatoare celei in care asteptai in mod normal penstruatia, pentru a face un test de sarcina.
Exemplu: daca menstruatia trebuia sa soseasca in data de 2 martie, testul de sarcina ar trebui facut incepand cu 9 martie, pentru un maxim de acuratete.
Ai descoperit ca esti insarcinata? Felicitari! Aici iti poti calcula saptamanile de sarcina, poti afla informatii utile despre dezvoltarea bebelusului tau si vei primi o estimare pentru data nasterii.
In cazul unor teste de sarcina, ce promit acuratete foarte mare chiar si din prima zi de intarziere a menstruatiei, poti sa efectuezi testul in aceeasi saptamana in care menstruatia intarzie.
Daca insa rezultatul este unul negativ, dar menstruatia tot nu apare, repeta testul de sarcina la cca o saptamana de la primul.
Sursa: healthline.com
Imagine: 123rf