Primul simptom de sarcina: sangerarea de implantare

Sangerarea de implantare sau spotting-ul este printre primele simptome tipice ale sarcinii. Sangerarea de implantare apare in general atunci cand ovulul fertilizat se ataseaza de peretele uterin.

Sangerarea de implantare nu apare insa la toate femeile si uneori poate fi chiar confundata cu aparitia mentruatiei.

Cauze

O data ce ovulul a fost fertilizat, acesta devine embrion si calatoreste catre uter, unde se implanteaza pe peretele uterin.

Uneori, atunci cand embrionul se ataseaza, cauzeaza o usoara sangerare, insa aceasta nu determina niciun fel de probleme pentru bebelusul in dezvoltare.

Caracteristici definitorii

Cand apare: cu 2 pana la 7 zile inainte de mentruatie. In cazuri foarte rare apare in perioada menstruatiei

Durata: Sangerarea de implantare dureaza de la 1-2 ore pana la 48 de ore in cazuri foarte rare

Culoarea: In general sangerarea de implanatre are o culoare rozalie. In cazul unei sarcini extrauterine, apare sangerarea de implantare insa aceasta are o culoare maronie deoarece dureaza mai mult pana ce sangele iese din trompele uterile.

Intensitatea: Sangerarea de implantare este de cele mai multe ori usoara.

Temperatura bazala si sangerarea de implantare

In general, implantarea ovulului fertilizat pe peretele uterin apare la aproximativ 9 zile dupa ovulatie. Desi numarul exact de zile variaza, va aparea in a patra saptamana de sarcina.

Daca la 9 – 10 zile dupa perioada de ovulatie temperatura bazala creste si apare o sangerare, sunt sanse foarte mari sa se fi instalat sarcina.

Sangerare de implantare sau menstruatie?

Avand in vedere ca sangerarea de implantare apare inainte ca testul sa sarcina sa iasa pozitiv, este destul de greu de stiut daca sangerarea usoara care a aparut este un semn timpuriu de sarcina sau doar un spotting care apare inainte de menstruatie.

Cel mai sigur mod de a afla cu siguranta daca este vorba sau nu despre o sarcina este de a astepta cateva zilei pentru a face un test de sarcina. De folos poate fi si data la care a avut loc ultimul contact sexual: daca au trecut mai mult de doua saptamani, este putin probabil ca sangerarea sa fie cauzata de implantarea ovulului.

Ai descoperit ca esti insarcinata? Felicitari! Aici iti poti calcula saptamanile de sarcina, poti afla informatii utile despre dezvoltarea bebelusului tau si vei primi o estimare pentru data nasterii.

Surse: implantationbleed.com; babymed.com; webmd.com; whattoexpect.com
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii