Cum înveți copilul să doarmă singur în camera lui. Șase recomandări ale pediatrilor

Anxietate, nesiguranță, frici – toate acestea îți pot trimite copilul din patul lui direct în al tău. Din fericire, orice părinte poate scăpa de acest obicei al copilului. Iată cum să-ți încurajezi copilul să doarmă singur.

Lucrurile care îi distrag atenția

Scoateți televizoarele, computerele și toate celelalte dispozitive electronice din camera copilului pentru a crea un mediu propice somnului.

Stimularea asociată cu vizionarea la televizor sau cu jocurile video, dar și lumina de la computer și ecranele televizorului îngreunează procesul de adormire. Cu siguranță, o lumină slabă, cum ar fi o lumină de noapte, este în regulă pentru copiii care se tem de întuneric și au nevoie de ea – spune consilierul pentru părinți Judith Owens, MD, coautor al cărții Take Charge of Your Child’s Sleep, potrivit parents.com.

Stabiliți o rutină de culcare

O baie caldă seara, punera pijamalelor, spălatul pe dinți și cititul unei povești de noapte bună. Aceste  obiceiuri obișnuite îi ajută pe tineri să se simtă mai în siguranță când merg la culcare. Această predictibilitate „pregătește copiii din punct de vedere psihologic și le reduce anxietatea pe timp de noapte', spune dr. Owens. „Scade nivelul de stres și creează o serie de pași pe care copilul îi anticipează știind că vor duce la culcare'.

Scrisoarea copilului obligat să adoarmă singur către mama sa

Interveniți când e cazul

Este una dintre cele mai frecvente probleme de somn raportate de părinți: un copil care adoarme instant… atâta timp cât unul dintre părinți este în apropiere. Dar dacă încercați să părăsiți camera înainte ca aceștia să fie într-un somn profund, se dezlănțuie haosul: plânsete, strângeri în brațe și o resetare totală a procesului de adormire. Emilie Caro, un consultant în somnul pediatric și fondator al Emilie Caro Sleep din New York City, este adeptul renunțării treptate a prezenței unui părinte.

Oricât de contraintuitiv ar suna, puteți începe prin a dormi câteva zile în camera copilului, dar făceți-vă prezența cât se poate de plictisitoare. „A acorda atenție copilului tău, chiar dacă este o atenție negativă, îl va încuraja să repete comportamentul', spune Caro. „Nu te implica cu copilul tău când ar trebui să doarmă'. În primele zile, pur și simplu pune micuțul în patul lui oricând se trezește. Apropierea ta „îi deprinde obiceiul de a dormi toată noaptea în patul ui', spune ea.

Cum înveți bebelușul să adoarmă singur: Metoda CIO

Stabilirea sentimentului de securitate

Absența ta sau gândul că există un monstru care pândește sub pat îl poate ține treaz toată noaptea pe copilul tău. Alungă-i temerile cu obiecte reconfortante, cum ar fi animale de pluș, pături sau chiar un acvariu mic cu pești. „Să fie o altă prezență în cameră care să-ți liniștească copilul', spune dr. Owens.

Perseverează

Dacă puiul tău se strecoară în patul tău în miezul nopții, însoțește-l imediat înapoi în camera lui fără prea multă interacțiune, spune dr. Owens. Spune pur și simplu: „Trebuie să stai în pat'. Este important să fii ferm în ceea ce privește întoarcerea copilului în patul său, de fiecare dată când se întâmplă acest lucru. „Dacă nu faci asta de fiecare dată, îl învați pe copilul tău să fie mai insistent', spune ea.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice?

Recompensa pentru copiii cuminți

La fel cum este important să ignorați comportamentul nedorit, cum ar fi plânsul, ar trebui și să recompensați și comportamentul bun. După o noapte liniștită, lasă-l pe micuțul tău să aleagă cerealele preferate sau să-și aleagă ținuta a doua zi dimineață. „Acest lucru îi ajută să asocieze comportamentul cu recompensa', spune dr. Owens.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri