Cum sa transformi camera copilului intr-o lume de basm

Pentru ca vraja copilariei fericite sa nu dispara niciodata, camera copilului trebuie sa reflecte o lume de basm, un mic paradis…


Seara, inainte de culcare, prichindelul afla din cartile de poveÅŸti cum sunt palatele somptuoase ale imparatului Verde sau ale imparatului Rosu, castelele cu turnuri si creneluri pentru regi si regine…

Cine n-a visat sa stea macar o zi intr-una din aceste constructii? De aceea, mobilierul trebuie sa fie modern, cu forme delicate si in tonuri atractive.

Zugraveala sa aiba cele mai vesele nuante, tapetul sa aminteasca de mirificul decor din povesti, iar accesoriile decorative sa puncteze din loc in loc – prin ornamente simpatice si podoabe haioase – cadre de vis. Si toate sa sublinieze perfect temperamentul celor mai mici locatari ai casei, sa fie in a-cord cu varsta lor inocenta si preocuparile lor fanteziste.

Trucuri mici cu rezultate mari.
Alegerea culorilor nu trebuie lasata la voia intamplarii. Rosul stimuleaza activitatile intelectuale, portocaliul creeaza senzatia de caldura si sociabilitate, galbenul este indicat pentru camerele orientate spre nord, verdele da iluzia de indepartare si adancime, albastrul predispune la meditatie si concentrare, iar albul e potrivit in incaperile mici si intunecoase.

Studiind personalitatea fiecarui copil se poate afla stilul ambiental care i se potriveste, dar si influenta acestuia asupra cresterii, dezvoltarii si educatiei sale.

Atunci cand se face o modificare in camera copilului, ar trebui si el intrebat. Nu aduna in camera acestuia tot felul de lucruri inutile. Strictul necesar pentru studiu, joaca si odihna este suficient.

Personalitatea camerei
Oricat de mic ar fi copilul, este bine sa aiba camera lui, un loc in care sa se miste in voie, sa sesizeze importanta propriei persoane, sa-l „structureze‘‘ dupa mintea lui, sa-i dea viata.

Camera sport
Se potriveste copiilor cu aptitudini sportive. Acestora le plac jocurile care le pun in valoare forta fizica, disciplina si curajul.

De aceea, rosul e culoarea cea mai potrivita pentru aceasta camera. Covorul nu-si mai are rostul aici, pentru ca il incomodeaza atunci cand alearga, iar pe laterala sifonierului trebuie fixat neaparat un minicos de baschet.

Camera eleganta
Este potrivita mai ales pentru fetitele delicate si sensibile. Culorile trebuie sa fie alese din gama roz, bleu, lila, iar perdelele sa aiba imprimeuri florale gingase, eventual funde si volane. Suratele lui Barbie populeaza o ast-fel de camera.

Camera clasica
Prezinta o gama coloristica potolita – bej, crem, brun.
Camera clasica pare a fi destinata copiilor care au preocupari preponderent intelectuale si care considera masa de studiu cea mai importanta piesa din incapere.

Camera extravaganta
Se potriveste perfect copiilor cu multe calitati iesite din comun si cu un comportament excentric. Mobilierul are forme bizare, patul este ascuns in dulapul din perete, geamurile sunt pictate, iar perdelele lipsesc.

Alaturarea culorilor se face intr-un mod straniu. Nuantele tari explodeaza alaturi de unele mai linistite. Totul scoate in evidenta personalitatea unui copil in-draznet, care se entuziasmeaza din orice. Este un cutezator, care isi asuma riscurile fara teama.

Sugestie
De stilul in care e decorata camera depinde rapiditatea cu care copilul creste si se dezvolta, modul in care gandeste, stilul in care abordeaza problemele…


Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice