Cum sa transformi camera copilului intr-o lume de basm

Zugraveala sau tapet?

Zugraveala
Prin cele doua aspecte, util si estetic, zugraveala reprezinta un mod eficient de protectie a peretilor. In acelasi timp, prin design, forma, colorit, compozitie si structura, ea infrumuseteaza ambianta din incapere.

Alegerea culorii in care se vor zugravi peretii va depinde de efectul pe care aceasta il are asupra starii de spirit a copilului, de reflexia luminii si de orientarea incaperii.

Tapet
Folosirea tapetului este mult mai simpla decat zugraveala, el fiind mai rezistent in timp la actiunile… neprevazute ale copiilor.

Tapetul se alege in functie de culorile in care este amenajata camera si de varsta copilului. Nu este recomandat tapetul cu motive agresive, indiferent cat de apreciat e de catre copil sau de cat de mult isi doreste un anumit desen…

Sus si jos
La prima vedere, tavanul nu pune prea multe probleme in decorarea unei locuinte. Tavanul vopsit in tonuri deschise da iluzia de marire a spa-tiului si totodata reflecta puternic lumina. Daca alegi tapet si pentru tavan, este bine ca acesta sa fie uni.

Pentru cel mic, podeaua reprezinta cel mai potrivit loc de joaca – de aceea, pardoseala trebuie sa fie parchetata. In nici un caz nu folosi gresie, faianta ori alte suprafete reci in camera lui!

Mobilier potrivit pentru camera copilului
Copiii au chef sa se joace mereu, nicidecum sa stea linistiti intr-un colt al camerei. De aceea, mobilierul nu trebuie sa le stea in cale, sa ocupe mult spatiu ori sa fie sofisticat. Cu cat este mai simplu si mai functional, cu atat mai bine!

Lemnul este cel mai cautat material, fiindca se potriveste in orice camera si in orice situatie. El imprima o senzatie de caldura si intimitate.

Varsta dicteaza forma mobilei. Fara discutie, mobila pentru cei mici nu poate fi masiva. Cand este alcatuita din mai multe elemente modulare, devine practica, utila, comoda si eficienta. Avantajul consta in faptul ca se pot asambla in diferite variante, in functie de varsta, preocuparile si necesita-tile copilului.

La alegerea mobilierului trebuie sa se tina cont de faptul ca acesta trebuie sa fie frumos si totodata ingenios armonizat cu celelalte accesorii. O camera in care exista un pat, o biblioteca si un birou nu are farmec, nu emana caldura sufleteasca daca nu are si un tablou, o veioza amuzanta sau cateva perne fantezie…

Paturi simple si suprapuse
Patul din camera copilului trebuie sa fie frumos, decorativ, stabil, practic, comod, eficient, sa fie usor de intretinut si simplu de manevrat. Este obligatoriu ca macar una dintre laturile patului sa se sprijine pe un perete. In cazul in care aveti doi copii, lucrurile sunt simple, daca au camere separate.

Daca nu, fratii vor sta in aceeasi camera, iar amenajarea acesteia se va face tinand cont de principiul simetriei si al echilibrului. Fara indoiala, trebuie sa existe doua paturi alaturate ori suprapuse, indiferent de varsta, pentru ca ei au nevoie de un somn linistit, reconfortant si odihnitor.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice