Dana Nălbaru spune că fiul ei de 7 ani se pregătește deja pentru facultate. „O face mai mult de distracție, pentru că îi place!”

Fără categorie

Dana Nălbaru (46 de ani) a făcut în cadrul podcastului Fain și Simplu', moderat de Mihai Morar, o serie de dezvăluiri interesante legate de copiii ei.

Fosta solistă de la Hi-Q și soțul ei, actorul Dragoș Bucur (45 de ani) au împreună trei copii, doi naturali, Sofia (16 ani) și Kadri (7 ani) și o fetiță înfiată, Roxana, în vârstă de 9 ani.

„Băiețelul meu este deosebit!”

Dana Nălbaru a povestit că băiețelul ei, Kadri, este un mic geniu. Deși are doar șapte ani, fiul artistei este pasionat de studiul fizicii, al chimiei, citește mult și dă dovadă de un nivel superior de inteligență. Mai mult, Kadri se pregătește deja pentru facultate. Băiatul nu este, încă, la școală, dar învață singur acasă.

Dana Nalbaru a început deja educația sexuală a fiului său, în vârstă de 3 ani

E foarte tare băiețelul meu. Are șapte ani și jumătate. I-am căutat profesor de chimie, fizică și i-am și găsit. Dar nu știu, nu a rezonat. Da, da, e pasionat de lucrurile acestea. Băiețelul meu este deosebit. Sunt foarte fericită că este băiețelul meu, că mi l-a dat Dumnezeu.

Am învățat foarte multe de la el și învăț în continuare. Toți copiii mei sunt diferiți – Sofia, Roxana, Kadri  -, fiecare are ceva special. Însă Kadri fiind atât de inteligent este mereu o provocare. Este autodidact și mereu, mereu vrea să învețe ceva nou. Și atunci mă provoacă și pe mine, și pe Dragoș. Știe fizică, chimie, e tare de tot. Este printre copiii deosebiți.

Pentru copiii mei îmi doresc să fie fericiți, nu să trăiască după regulile acestei lumi. A trăi după regulile acestei lumi implică să fii nefericit. Sofia are șase ani de homeschooling, Roxana, doi. Kadri nu a fost, încă, la școală. Nici nu știu unde să-l duc pe Kadri.

El învață acum pentru SAT, niște examene pe care trebuie să le iei ca să intri la niște facultăți (n.r. – în străinătate). Eu cunosc pe cineva, un băiat, care la 14 ani a fost admis la Stanford, la Harvard, după ce a dat SAT.

Dar nu acesta e scopul. O face așa mai mult de distracție, că îi place foarte mult, nu că vreau să se ducă la facultate sau că am un scop. Nu, lui îi place, citește, are sute de cărți citite deja. Pentru noi e ceva normal să-l vedem așa. Poate pentru ceilalți e o mirare. E un copil care știe să se prostească, să râdă, nu stă toată ziua cu nasul în cărți.

Dana Nălbaru, despre viața cu doi copii: Când soțul meu iese din casă îmi vine să mă agăț de piciorul lui

Însă mintea lui e așa structurată, încât asimilează extrem de repede. Înțelege niște lucruri de o finețe extraordinară, exact ca un adult. Așa s-a născut el.' – a dezvăluit artista despre fiul său.

Soția lui Dragoș Bucur a mai precizat că sunt și momente în care Kadri îi blochează cu diverse întrebări la care ei nu pot răspunde pe loc. Artista spune că băiatul a început să studieze chimia de când avea cinci ani.

Mă blochează cu întrebările care țin de știință. Sau de matematică, habar nu am… Mă întreabă diverse lucruri, iar dacă nu le știu, le caut și eu în Google sau în cărți. Se distrează foarte bine, dar are o capacitate de asimilare extrem de mare. Ține minte orice imediat, nu trebuie să-i repeți. Și înțelege, face niște conexiuni… El avea 5 ani când a început să studieze chimia și să-i placă. Mergem împreună în biblioteci și librării și și le alege singur. De multe ori nici nu știu ce citește. Mă uit doar să văd dacă nu e ceva imoral în cărți'

Curios din fire, băiețelul celor două vedete a dori să învețe rugăciunea pe care Dana Nălbaru o spune seara. Așadar, cei doi se roagă împreună înainte de culcare.

Nu-i oblig pe copiii mei să facă nimic. Copiii mei nici nu au fost obligați să meargă la școală. Învață liber. Nu oblig pe nimeni să creadă ce cred eu sau să facă ce fac eu. Băiețelul meu se roagă alături de mine în fiecare seară. Dar a fost decizia lui. Văzând ce fac, a venit și el lângă mine. Într-o zi m-a rugat să-l învăț Tatăl Nostru, l-am învățat și se roagă în gând, așa cum știe el. Îmi pune întrebări dacă vrea să știe ceva. '

Dana Nălbaru spune că mezinul familiei, Kadri, știe să scrie de la 3 ani. „La 6 ani citea o carte pe zi'

Mihai Morar a întrebat-o pe Dana Nălbareu și care sunt beneficii homeschooling-ului. Fata ei cea mare urmează de acasă cursurile unei școli din SUA, iar părinții sunt foarte mulțumiți e cum decurg lucrurile.

Ei învață (n.r. – de acasă), sunt înscriși la școală. Sofia învață la o școală din America. Are o programă. Nu poate lua mai puțin de 7 la examene, pentru că nu poate trece la cursurile următoare. Și întotdeauna ținem legătura cu profesorii care îi urmăresc cursurile. Nu prea știm exact formatul și ce învăță, dar știm notele. Ea învață la ce oră vrea, când se simte odihnită, face cursuri, face foarte mult sport, are prieteni. Mi se pare că e foarte fericită și liniștită așa.

Nu are niciun stres, știe ce vrea. Mi se pare foarte matură pentru vârsta ei. Noi avem o relație foarte apropiată, suntem prietene. Și câștigul este pentru ea. Cred că, neintrând în sistem și nelovindu-se de barierele pe care le impune, ea poate să gândească mai liber. Cred că se poate adapta mai ușor la diverse situații. Are foarte multă încredere în ea. Pe mine mă interesează ca ei să învețe o conduită frumoasă de viață, să fie oameni buni.' – a adăugat vedeta.

Foto – captură video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din